Productiehuis Plezant

Muziektheater over werk, leven en liefde

Ons huisgezelschap

De Theaterloods is het huistheater van Productiehuis Plezant. Productiehuis Plezant is een eigenzinnig en uniek muziektheatergezelschap dat in 1997 is opgericht door de artistiek leiders Tom Meulman (muziek) en Walter Supèr (spel). Ruim 20 professionals uit het vak vinden elkaar in de ontwikkeling en uitvoering van een serie bijzondere voorstellingen over werk, leven en liefde. Te midden van een schitterend natuurgebied op de Veluwe – op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk – werkt Plezant in haar (huis)theater en inspiratiehuis De Theaterloods aan de diverse voorstellingen voor een breed publiek.

De theatervoorstellingen willen onderhuids losmaken, schuren, mensen raken op persoonlijke vraagstukken en inspireren. Met de taal van livemuziek en spel. Vaak gaan de voorstellingen over de ‘werkende mens’ in relatie tot zijn omgeving van werk en privé. In het repertoire zitten theatervoorstellingen voor zowel een breed publiek als ook voor een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld de zorg, de overheid, de installatiebranche of de financiële wereld.
Uniek in het repertoire van Plezant zijn de theatervoorstellingen die in co-productie met bedrijven en organisaties worden ontwikkeld. Hiermee geeft het productiehuis sponsoring en samenwerking met het bedrijfsleven in de culturele markt een nieuwe dimensie. Jaarlijks maakt Plezant 2 à 3 nieuwe voorstellingen in co-productie met organisaties of op eigen initiatief.