Ons huis­gezelschap

Welkom bij De Theaterloods in Radio Kootwijk. De Theaterloods is geen ‘gewone’ locatie. Het is een kuuroord voor mens en organisatie.. Daarnaast is het ook het huistheater van TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK).

Ons huisgezelschap

TheaterMakers Radio Kootwijk (voorheen bekend als Productiehuis Plezant) maakt spraakmakende theatervoorstellingen, vaak op het snijvlak van werk, leven en liefde. 

Jaarlijks maakt TMRK vanuit De Theaterloods 2 à 3 nieuwe theater voorstellingen in coproductie met organisaties of op eigen initiatief. Alle repetities en try-outs van de nieuwe voorstellingen vinden hier in De Theaterloods plaats.

Uniek zijn de theatervoorstellingen die in nauwe samenwerking worden gemaakt met organisaties voor hun publiek. Bijvoorbeeld Ons DNA met het Openbaar Ministerie, Camping Jokkmokk met RadboudUMC, Vuurdoop met Defensie, Rauw met de Politie en Mindlab met Universiteit Twente en Utrecht.

Geen vormingstheater, geen ‘educatieve’ voorstellingen, geen antwoorden maar confronterende en vaak inspirerende voorstellingen die een gesprek willen losmaken binnen organisaties over de essentie van hun bestaan. Voorstellingen met impact die de inspiratiebron vormen voor het openhartige gesprek. 

Theatervoorstelling Mindlab - TMRK

TheaterMakers Radio Kootwijk biedt onderdak aan ruim 20 professionals uit het vak. De artistieke leiding is in handen van Walter Supèr, samen met het artistieke kernteam. Daarnaast staat Daphne Goudsmit voor de zakelijke leiding en als ‘bruggenbouwer’ naar organisaties.  

Meer weten?