Radio Kootwijk

Welkom bij De Theaterloods in Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is een plek met een bijzondere geschiedenis. Een plek waar de mens die aan innovatie en vernieuwing werkt, centraal staat. Geïnspireerd op de natuurlijke processen, zodat het leidt tot duurzame oplossingen en relaties.

Een bijzondere geschiedenis

De Midden-Veluwe was begin vorige eeuw nauwelijks bewoond. De ruimte en het feit dat de grond in eigendom was van de Nederlandse Staat maakten deze plek uitermate geschikt voor de vestiging van een radiotelegrafisch zendstation. Het werd in 1923 door de PTT in gebruik genomen en gold destijds als ‘een wonder van moderne techniek’. 

Koningin Emma opende in 1929 de radiotelefoondienst met de woorden ‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Vanaf die tijd kon Nederland bellen met Nederlands-Indië. De stilte en ruimte rondom het zendstation was nodig voor ongestoorde verbindingen en zorgde ook voor een vrije ontwikkeling van de natuur. 

Een voormalige werkloods

De Theaterloods is gehuisvest in een voormalige werkloods (gebouw G) op het terrein van radiotelegrafisch zendstation Radio Kootwijk. De werkloods werd tot de sluiting van het zenderpark gebruikt voor de bouw en het onderhoud van zendapparatuur. 

In 2010 werd het monumentale pand in gebruik genomen als ‘De Theaterloods’ en sfeervol ingericht voor groepen tot 150 personen. Het pand heeft sindsdien een goed geoutilleerde theaterzaal, diverse subruimtes en een ruime foyer voor ontbijt, lunch, borrel en diner. 

Voor groepen groter dan 150 personen werkt De Theaterloods samen met het iconische Zendgebouw van Radio Kootwijk. Op die manier kunnen programma’s voor groepen tot 700 personen worden aangeboden.

Lees meer over Radio Kootwijk en haar rijke geschiedenis op:
HierRadioKootwijk.nl