TheaterMakers Radio Kootwijk

Theatervoorstellingen over werk, leven en liefde

Ons huisgezelschap

De Theaterloods is het huistheater van TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK).
TheaterMakers Radio Kootwijk (voorheen bekend als Productiehuis Plezant) maakt spraakmakende theatervoorstellingen, vaak op het snijvlak van werk, leven en liefde. Uniek zijn de theatervoorstellingen die in nauwe samenwerking worden gemaakt met organisaties voor hun publiek. Bijvoorbeeld Ons DNA met het Openbaar Ministerie, Camping Jokkmokk met Radboud UMC, Vuurdoop met Defensie, Rauw met de Politie en Mindlab met Universiteit Twente en Utrecht. Geen vormingstheater, geen ‘educatieve’ voorstellingen, geen antwoorden maar confronterende en vaak inspirerende voorstellingen die een gesprek willen losmaken binnen organisaties over de essentie van hun bestaan. Voorstellingen met impact die de inspiratiebron vormen voor het openhartige gesprek.  

TheaterMakers Radio Kootwijk biedt onderdak aan ruim 20 professionals uit het vak. De artistieke leiding is in handen van Walter Supèr, samen met het artistieke kernteam. Daarnaast staat Daphne Goudsmit voor de zakelijke leiding en als ‘bruggenbouwer’ naar organisaties.  
Jaarlijks maakt TheaterMakers Radio Kootwijk vanuit zijn huistheater De Theaterloods in Radio Kootwijk 2 à 3 nieuwe voorstellingen in coproductie met organisaties of op eigen initiatief.