Sprekende Voorbeelden

Philadelphia Festival De bedoeling, het werkt!

Je werkt in de gehandicaptenzorg. Een weerbarstige wereld geleid door hartstochtelijke wensen van cliënten en familie, regelgeving en bezuinigingen. Aan jou en je team wordt gevraagd om ‘zelforganiserend’ te gaan werken, oftewel organiseer het werk op jouw locatie zoveel mogelijk zelf en neem de regie.
Video afspelen

Inspiratiefestival De bedoeling, het werkt!

Bij Philadelphia Zorg hebben ze gekozen voor ‘zelforganisatie’. Een vaak gehoord ‘managementbegrip’ waar vele betekenissen en soms angstaanjagende verhalen de ronde over doen. Om de medewerkers van Philadelphia op een inspirerende en effectieve manier te bereiken hebben zij ervoor gekozen om voor hen, in coproductie met De Theaterloods, het inspiratiefestival De Bedoeling, het werkt! te ontwikkelen.

  • Philadelphia inspiratie festival
  • Philadelphia inspiratie festival
  • Philadelphia inspiratie festival
  • Philadelphia inspiratie festival
  • Philadelphia inspiratie festival
  • Philadelphia inspiratie festival

Het inspiratiefestival

Startpunt voor werken aan zelforganisatie is voor de medewerkers het bijwonen van het inspiratiefestival De bedoeling, het werkt! in Radio Kootwijk.
Met kunst, cultuur, natuur en wetenschap wordt in en rondom De Theaterloods een festival aangeboden over de verschillende kanten van zelforganiserend werken. (Vakmanschap, Zelforganiserend vermogen, Samenwerkend vermogen en Ondernemerschap.) Een dag waarin je als bezoeker je eigen programma samenstelt en met elkaar in gesprek komt, geïnspireerd door wat je hebt beleefd.

De dag start met het festival ‘Zelforganisatie’ waarin de medewerkers door middel van verschillende festivalonderdelen op basis van kunst, cultuur, natuur en wetenschap worden geïnspireerd. Aan het eind van de dag komen de medewerkers allemaal bij elkaar om theatervoorstelling Hier staan wij van ons huisgezelschap Productiehuis Plezant te zien, waarin zij zelforganisatie en de uitdagingen ervan in de praktijk zien. Na de voorstelling gaan ze met elkaar in gesprek over de voorstelling en de impact van zelforganisatie op het team en het eigen vak. De dag wordt feestelijk afgesloten met de Muzikale helden DJ.

Daphne Goudsmit zakelijk directeur De Theaterloods

Meer informatie over De Theaterloods?

Bel of mail Daphne Goudsmit via 06-4627 7587 of info@detheaterloods.nl