Enexis Consument bij De Theaterloods
Hoe breng je 500 collega’s – verspreid over het land, met uiteenlopende taken – op één lijn in een tijd van verandering? Niet met beleidsteksten of targets, maar met een dag die iets in beweging zet.
Bij Enexis kozen ze ervoor om élke medewerker van de consumentenafdelingen te laten meedoen. Verdeeld over drie dagen, met ruim 170 mensen per dag, ontstond iets wat zelden gebeurt: collectief eigenaarschap.

Niet praten óver de verandering, maar het voelen
De dag begon met een muzikaal-theatrale voorstelling gebaseerd op verhalen van Enexis-medewerkers zelf. Een programma vol herkenning, humor en rake observaties. Daarna de stilte van de hei. Een vraag mee. Een gesprek onderweg.
’s Middags gingen de collega’s in kleine groepen in gesprek. Wat betekent dit voor mij? Wat heb ik nodig om mee te bewegen? En: hoe doen we dit samen?
De dag eindigde met muziek. Geen samenvatting, maar verbeelding van wat er onderhuids speelde.
Een beweging die doorwerkt
Van begin af aan dachten een co-creatiegroep van Enexis mee over inhoud, toon en timing. Ook tijdens de dagen zelf waren zij actief als ‘meedenkers’: luisterend, verbindend, terugkoppelend.
Na afloop kwamen deze groep opnieuw samen om te verwoorden wat er écht was geraakt én hoe het verder moest.
De Theaterloods
Wat we bij De Theaterloods doen, is geen ‘programma’. Het is een ontmoeting met wat leeft in je organisatie. Ontworpen in co-creatie, gevoed door verbeelding, gedragen door dialoog.
meer kuurdagen
Van sociale onveiligheid naar sociale inspiratie
Een programma dat raakte aan de kern van waar veel organisaties nu in vastlopen: de kramp rondom sociale veiligheid.
Op de springplank van leiderschap
Moore MKW kiest voor verdieping met impact. De Theaterloods vormt het begin- én eindpunt van het Management Development Programma ism KSG trainers & consultants
Wie willen we zijn als leiders in een energietransitie?
In een tijd waarin de energietransitie versnelt en de druk op leiders toeneemt, koos Enexis Groep voor een krachtig signaal.
Echte aandacht als hoeksteen van een organisatie
In een tijd waarin zorgorganisaties continu bewegen, koos Fysiogroep Nederland (FGN) bewust om een dag met elkaar te reflecteren.
Van Vertrouwen naar Verbinding
Gemeente Apeldoorn kiest voor betekenisvolle verandering. Geen standaardtraining of beleidsdag, maar een ervaring die raakte en iets blijvend in beweging zette
Van Afstand naar Aandacht
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd kiest voor échte ontmoeting. In co-creatie ontwikkelden we een traject voor álle 900 medewerkers.
Het openen van nieuwe perspectieven
Onderwijs UITdag i.s.m. Buro Hebe zet leiders in het onderwijs in beweging. In een sector die voortdurend in ontwikkeling is, groeit de behoefte aan momenten van reflectie. Niet om stil te staan, maar om vooruit te komen met meer richting en bewustzijn.
Zelforganisatie invoelbaar maken – met hoofd én hart
Zelforganisatie klinkt als een strategische keuze – maar is in de praktijk vooral een menselijke zoektocht. Philadelphia Zorg wilde die zoektocht tastbaar maken met een programma dat raakt, confronteert en verbindt.