Expositie ‘De ruimte die je meeneemt’

Kunstenaar Simon Bos exposeert tot medio juli 2019 met ‘De ruimte die je meeneemt’ in De Theaterloods.

De ruimte die je meeneemt

De expositie ‘De ruimte die je meeneemt’ voert je langs de verbeeldingen uit het brein van kunstenaar Simon Bos, geïnspireerd door aardse en buitenaardse ruimten, mythologie, filosofie, poëzie en beeldende kunst van andere kunstenaars.

Het openingswerk van deze expositie heet De Wachter en is geïnspireerd op het gedicht ‘Eb’ van Vasalis (1954) en de mythologische God Kairos die ons leert geduldig af te wachten en toe te slaan als het juiste moment daar is. Kairos biedt ruimte en tijd om van inzicht te veranderen. Een waardevol gegeven in De Theaterloods. Wat is écht werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?

Simon Bos Expositie De ruimte die je meeneemt
De Wachter

Over Simon Bos

Simon Bos (Assendelft 1951) studeerde in 2011 op de AKI-ArtEZ af op autonome beeldende kunst. Na een lange loopbaan in het bedrijfsleven en het hoger beroepsonderwijs is hij zich volledig aan het kunstenaarschap gaan wijden. In zijn expositie ‘De ruimte die je meeneemt’ zien wij daar de resultaten van. De wisselwerking, het spel tussen de fysieke ruimte en de mentale ruimte is voor hem een belangrijk aspect bij het maken van zijn kunst. De technieken die worden gebruikt zijn onder andere fotografie, digitale collages, tekeningen en lithografie.

Simon Bos Expositie De ruimte die je meeneemt

In De Theaterloods zijn achtereenvolgens de volgende werken te zien:
Aldoor nemen wij afscheid
Jesus, Peace Please
Scorlo
Constant Vice Versa 

HeyDune 

De expositie is tot en met medio juli 2019 te bezichtigen in De Theaterloods.
Voor meer informatie over Simon Bos: klik hier