Een première in coronatijd: Huis van Sarah

De nieuwste productie van TheaterMakers Radio Kootwijk ‘Huis van Sarah’ ging deze week in première in De Theaterloods. Een nieuw multimediaal theaterprogramma in coproductie met Wij Techniek, het opleiding- en ontwikkelfonds van de installatiebranche.

De nieuwste productie van TheaterMakers Radio Kootwijk ‘Huis van Sarah’ ging deze week in première in De Theaterloods. Een nieuw multimediaal theaterprogramma in coproductie met Wij Techniek, het opleiding- en ontwikkelfonds van de installatiebranche. 

De productie wil een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie waar we voorstaan en waar de installatiebranche een belangrijke voortrekkersrol in kan nemen. Om hen en andere  betrokkenen te inspireren en uit te dagen is Huis van Sarah ontwikkeld.  

Huis van Sarah werd ontwikkeld gelijktijdig met het begin van de Corona pandemie. Het dwong TMRK en De Theaterloods om anders te kijken en misschien daarom wel is er een geheel nieuw en ‘coronaproof’ programma ontstaan. Multimediaal en in het grootste decor dat TMRK ooit maakten. Zes grote verhuiskisten met ieder een eigen verhaal en met Sarah als je persoonlijke gids. Gemaakt met een geweldig team van vaste acteurs en muzikanten van TMRK in een vorm die onvergelijkbaar is met eerdere producties. Ook dat maakt Huis van Sarah voor ons zo bijzonder en ook leuk.

En wie is Sarah? Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf, doet ze je denken aan een goede bekende, wie zal het zeggen? Sarah is de wereld die je dagelijks ontmoet. En Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Die velen van ons zal overleven. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. En ze beseft dat mensen van de installatiebranche en directbetrokkenen hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld er uit ziet in 2070.

Bezoek het Huis van Sarah en ervaar de impact van de technische installatiebranche op weg naar 2040.