Een heidag organiseren: zo pak je dit aan (3x tips)

Tip 1: Bedenk allereerst: Wat is het doel van de dag waarmee je aan de slag wil? Een heidag organiseer je niet voor niets. Wil je bijvoorbeeld je collega’s in een andere setting ontmoeten of wil je hen inspireren op een bepaald thema wat in een normale vergadering niet lukt? Wat voor heidag is voor jouw team of organisatie van waarde? Zorg dat het doel van dag voor jou en je team helder is. En dat iedereen met dezelfde mindset naar de heidag komt.

Tip 2: Stel een inhoudelijk programma samen en laat experts en vakmensen meekijken.
Om langdurige impact te creëren binnen je team of organisatie is het van belang om een sterk inhoudelijk programma neer te zetten. Pas op dat je niet te veel wil doen op een dag, een overladen programma is niet prettig. Beperkt je tot wat echt van waarde is. Een eentonig programma is ook niet wenselijk. Zorg voor voldoende afwisseling in programma en een goede spanningsboog.

Tip 3: Zoek een passende locatie waar de uitvoering van het inhoudelijke programma mogelijk is en die voor jouw mensen van meerwaarde gaat zijn. Zit je met je kantoor midden in de stad? Dan is het inspirerend om juist een keer met hen de natuur in te gaan. Elkaar op een plek ontmoeten buiten de reguliere werklocatie werkt inspirerend en prikkelend. De keuze voor een goede externe locatie zal een meerwaarde zijn en draagt vaak bij aan het doel van de dag.

Vergaderlocatie op een inspirerende plek

10 unieke bedrijfsuitjes

Bijzondere bedrijfsuitjes in de natuur