5 factoren voor een succesvolle én originele heidag

Een heidag is iets unieks. Een dag om op te laden en aan het einde van de dag weer geïnspireerd naar huis te gaan. Een dag om nog lang van na te genieten. Ontdek de 5 factoren die volgens ons een voor een succesvolle en originele heidag gaan zorgen.

1. Locatie

Een belangrijke factor voor een succesvolle heidag voor jouw team of organisatie is natuurlijk de locatie. Een hei-dag vraagt om een plek die ook echt het predicaat hei-dag verdient. Met ruimte, stilte en prachtige vergezichten. Een locatie met een ‘wow’ effect. Waarvan je bij thuiskomst zegt: “daar moeten we eens een weekendje heen gaan!”
Zo’n locatie prikkelt als vanzelf je creativiteit en levert inspiratie. Bijvoorbeeld in het prachtige landschap met heidevelden van de Veluwe. De ultieme plek voor een echte heidag.

Heidag

2. Inhoud

Misschien wel de belangrijkste factor voor een succesvolle heidag: het inhoudelijke programma van de dag. En dan niet alleen de inhoud maar zeker ook de vorm. Hoe worden hoofd en hart geraakt op de thema’s waarvoor jullie je heidag hebben georganiseerd? Gelukkig zijn er experts en vakmensen die je hierbij kunnen helpen. De Theaterloods heeft bijvoorbeeld een veelzijdig team van vakmensen zoals wetenschappers en kunstenaars om haar heen verzameld die klaar staan om samen met jou de mogelijkheden te verkennen. Om jouw heidag een echte meerwaarde te geven.

Theaterzaal

3. Verrassende afwisseling

Voor het verloop van de dag is het ook prettig als er een verrassende afwisseling in het programma zit. De hele dag in een ruimte passief naar een spreker luisteren is weinig enerverend. Ook praten en discussiëren hou je maar een bepaalde tijd vol. Zorg dat er een goede spanningsboog in je programma zit door bijvoorbeeld af te wisselen met binnen en buiten programmering en verschillende vormen. In De Theaterloods bevat een succesvolle heidag kunst, cultuur, natuur en wetenschap. En dat allemaal gecentreerd om het thema van de dag.

4. Techniek

Zorg voor een goede technische partner. Niets vervelender dan een beamer die niet werkt of een spreker die niet goed verstaanbaar is, het is funest voor de impact van een heidag. Ook heeft juiste belichting en temperatuurregeling invloed op de beleving.
Het is dan ook prettig om een technische partner mee te laten werken die veel ervaring heeft met dit soort heidagen zodat jezelf optimaal kan genieten van de inhoud van dag.

Theaterloods Radio Kootwijk

5. Voeding

Een vijfde factor voor een succesvolle heidag is het eten en drinken. Gezonde voeding kan echt een toegevoegde waarde zijn aan een bijzondere heidag. Het geeft een gevoel van ‘aandacht en goede zorg’. Zeker als het eten origineel, duurzaam en smaakvol is met een mooie presentatie. Dan wordt eten een onverwacht cadeautje op de dag. En een evenwichtige verdeling van eten en drinken zorgt ook voor het voorkomen van een energie-dip. Zeker als het een intensieve dag gaat zijn. Let dus op wat voor keuzes een locatie hierin maakt en wees kritisch of die voedingskeuzes echt een toevoeging zijn aan jouw heidag.