2 daagse Hogeschool Rotterdam Business school

Hoe kan je elkaar (weer) vinden, waar moet het echt over gaan, welke beelden hebben we, waar staan we voor met elkaar, wat vraagt deze tijd van mij en van ons, wat is werkelijk van waarde: een greep uit de vragen die voorbij zullen komen tijdens de bijeenkomst van Hogeschool Rotterdam Businessschool in De Theaterloods.

De twee dagen zijn bedoeld om elkaar (weer) te ontmoeten en om een flinke stap te maken in wat het vraagt om én onderwijsmanager van je instituut te zijn én onderdeel uit te maken van het ‘collectief’ HRBS. Dit in het tijdsgewricht waarin niets meer vanzelfsprekend is en het appèl dat gedaan wordt op iedereen groot is.

Samen met De Ontwikkelgroep hebben we speciaal voor hen een gevarieerd programma samengesteld over thema’s die in het post-coronatijdperk werkelijk van waarde zijn. Om optimaal te kunnen genieten van de dag is bijvoorbeeld een open mind een waardevolle aanvulling: we starten dan ook met een verfrissende ‘Waai je hoofd leeg’ wandeling over de uitgestrekte zandvlaktes en heide van dit prachtige stukje natuur. Om daarna met een leeg en fris hoofd De Theaterloods te betreden.

Na deze verfrissende start ging de dag verder met verschillende optredens van de makers van De Theaterloods. Theaterprogramma’s Project Ik (Wat is ogenschijnlijk succes en wat is daadwerkelijk succes na een slopend coronatijdperk?) en Leiderschapskliniek V.O.L. (speciaal voor alle leiders met speciale behandelingen tegen sluimerend racisme, seksisme en narcisme op de werkvloer.) werden vertoond.

Verspreid over de twee dagen werd HRBS ook geïnspireerd door een college van prof. Aukje Nauta: “Hoe kunnen mensen en organisaties schaamte transformeren tot krachtbron voor schaamteloos leven en werken?” en door Roek Lips met zijn programma over Nieuwe Leiders waarin hij met HRBS opzoek ging naar de leider die hen kan inspireren. Dit inspiratie college bood een keur aan opmerkelijke fragmenten uit de interviews met inspirerende leiders die Roek maakte. Vastgelegd op film vormen ze nu een schat aan inspiratie met hun gedachtengoed en ervaringen.

Roek Lips – Nieuwe Leiders

Tot slot een bezoek aan het imposante Zendgebouw van Radio Kootwijk onder leiding van een gids. HRBS maakte kennis met de historie van het gebouw, het bolwerk van communicatie activiteiten over de hele wereld. En eenmaal binnen, beklommen ze de hoogste toren om te kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over de grootste zandverstuiving van Europa.

Als afsluiting van de tweedaagse nam de groep plaats aan de vleugel bij Walter Supèr en Bas Bons van TheaterMakers Radio Kootwijk. Zij serveren speciaal voor de bijeenkomst van Rotterdam Businessschool samen met het culinaire team een diner die hoofd, hart en maag voedt. Gerechten met verhalen en muziek over werk, leven en liefde. Als tussengerechten voor de ziel. Over de vraag wat werkelijk van waarde is. Bijvoorbeeld in leiderschap, in samenwerking of in je gewoon goed voelen. Over balans. Het inspiratiediner aan de vleugel werd daarnaast toegespitst op de setting van de dag. Een inspirerende en waardevolle tweedaagse.