Nieuws & inspiratie

Zwanger? Graag.

Zwangere mensen hebben bij ons direct een streepje voor. Dus gelukkig wordt daar binnen TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods gehoor aan gegeven. Actrice Sophie Schut was het negen maanden lang. Direct kreeg ze een zwangere rol in Huis van Sarah; Sarah is zwanger. Publiek vond Sophie heel geloofwaardig zwanger spelen. “Knap ook van die buik” waren de laatste reacties. Na de zomer speelt Sophie gewoon zwanger door met Huis van Sarah, zij het nu met een beginnende zwangerschap die ze nog máánden kan volhouden… Actrice Chava was zwanger, speelde bewonderenswaardig lang door in Vuurdoop, zette uiteindelijk een prachtige zoon op de wereld en schittert nu alweer inHartkamers van Eva. Roel werd opa, dat telt ook mee. En voor het geval je wil solliciteren op onze vacature voor directie ondersteuner; voorzichtig denken we aan een eigen crèche… De Theaterloods is trouwens ook zwanger. Van creativiteit en nieuwe programma’s. De Lockdown was onze ‘negen maanden tijd’. En inmiddels wordt er van alles geboren; verschillende nieuwe kleine theatervoorstellingen om een ‘wat is van waarde’ heidag in De Theaterloods vorm te geven. Zoals Project Ik, een voorstelling met Sophie en danser Pieter de Groot. ‘Wat is jouw droombaan?’ En een volledig nieuwe versie van een van ons meest succesvolle theatervoorstellingen De Mythe van TheaterMakers Radio Kootwijk; Mythe 21! Over het leiderschap van ons allemaal anno 2021. Een uitdagende en inspirerende start van een heidag. En we zijn ook zwanger van samenwerkingen zoals met Roek Lips en zijn programma ‘Nieuwe Leiders’, spraakmakende filmportretten van nieuwe leiders die Roek verbindt met jouw persoonlijke vraagstukken. En dan hebben we ook nog een nieuw ‘gastronomisch’ keukenteam mogen we wel zeggen, o.l.v. een werkelijk meesterlijke kok Bert Verheij. Culinaire verwennerij en dan voornamelijk plant-based! Ons geboortekaartje is onze vernieuwde website (top gedaan Friede!) met een overzicht van alles dat geboren is… We wensen je een heerlijke zomer toe. Waarin de Covid-perikelen even op de achtergrond raken. En we ons kunnen opmaken voor een nieuwe vruchtbare tijd. We beloofden jullie al eerder het Hutje-mutje-feest als start van de post-corona tijd. Die datum laat helaas nog even op zich wachten. Maar ondertussen wensen we jullie allemaal een zwangere zomer toe… NB: krijg net het laatste nieuws: Friede, onze communicatiespecialist, is zwanger! De crèche plannen worden verder uitgewerkt! De Theaterloods Walter Supèr

Lees meer

5 factoren voor een succesvolle én originele heidag

Een heidag is iets unieks. Een dag om op te laden en aan het einde van de dag weer geïnspireerd naar huis te gaan. Een dag om nog lang van na te genieten. Ontdek de 5 factoren die volgens ons een voor een succesvolle en originele heidag gaan zorgen. 1. Locatie Een belangrijke factor voor een succesvolle heidag voor jouw team of organisatie is natuurlijk de locatie. Een hei-dag vraagt om een plek die ook echt het predicaat hei-dag verdient. Met ruimte, stilte en prachtige vergezichten. Een locatie met een ‘wow’ effect. Waarvan je bij thuiskomst zegt: “daar moeten we eens een weekendje heen gaan!”Zo’n locatie prikkelt als vanzelf je creativiteit en levert inspiratie. Bijvoorbeeld in het prachtige landschap met heidevelden van de Veluwe. De ultieme plek voor een echte heidag. 2. Inhoud Misschien wel de belangrijkste factor voor een succesvolle heidag: het inhoudelijke programma van de dag. En dan niet alleen de inhoud maar zeker ook de vorm. Hoe worden hoofd en hart geraakt op de thema’s waarvoor jullie je heidag hebben georganiseerd? Gelukkig zijn er experts en vakmensen die je hierbij kunnen helpen. De Theaterloods heeft bijvoorbeeld een veelzijdig team van vakmensen zoals wetenschappers en kunstenaars om haar heen verzameld die klaar staan om samen met jou de mogelijkheden te verkennen. Om jouw heidag een echte meerwaarde te geven. 3. Verrassende afwisseling Voor het verloop van de dag is het ook prettig als er een verrassende afwisseling in het programma zit. De hele dag in een ruimte passief naar een spreker luisteren is weinig enerverend. Ook praten en discussiëren hou je maar een bepaalde tijd vol. Zorg dat er een goede spanningsboog in je programma zit door bijvoorbeeld af te wisselen met binnen en buiten programmering en verschillende vormen. In De Theaterloods bevat een succesvolle heidag kunst, cultuur, natuur en wetenschap. En dat allemaal gecentreerd om het thema van de dag. 4. Techniek Zorg voor een goede technische partner. Niets vervelender dan een beamer die niet werkt of een spreker die niet goed verstaanbaar is, het is funest voor de impact van een heidag. Ook heeft juiste belichting en temperatuurregeling invloed op de beleving.Het is dan ook prettig om een technische partner mee te laten werken die veel ervaring heeft met dit soort heidagen zodat jezelf optimaal kan genieten van de inhoud van dag. 5. Voeding Een vijfde factor voor een succesvolle heidag is het eten en drinken. Gezonde voeding kan echt een toegevoegde waarde zijn aan een bijzondere heidag. Het geeft een gevoel van ‘aandacht en goede zorg’. Zeker als het eten origineel, duurzaam en smaakvol is met een mooie presentatie. Dan wordt eten een onverwacht cadeautje op de dag. En een evenwichtige verdeling van eten en drinken zorgt ook voor het voorkomen van een energie-dip. Zeker als het een intensieve dag gaat zijn. Let dus op wat voor keuzes een locatie hierin maakt en wees kritisch of die voedingskeuzes echt een toevoeging zijn aan jouw heidag.

Lees meer

Kom jij op een van de mooiste plekken in Nederland werken?

Vacature: Directie ondersteuner met focus op relatiebeheer en administratieve ondersteuning. Wil jij met jouw inzet een belangrijke bijdrage leveren aan een team van TheaterMakers, kunstenaars en andere deskundigen dat zich richt op diverse langlopende programma’s voor grote organisaties? Impactvolle programma’s gericht op actuele, maatschappelijke en organisatievraagstukken, die via de beleving van kunst aan bod komen. Solliciteer dan nu op de functie op een van de meest iconische plekken in Nederland. Bekijk de vacature hier.De sluitingsdatum is 8 augustus 2021.

Lees meer

Leiderschapsprogramma op de Veluwe

‘Hoeveel volgers heb jij? Je bent geen leider zonder volgers’ - Uit theatervoorstelling Mindlab (TMRK). ‘Groot leiderschap is gebaseerd op emotie. Als een leider faalt in deze primaire taak om de emoties in de juiste richting te sturen, dan zal, ook al doet hij voor de rest alles goed, niets zo goed gaan als het zou moeten of kunnen.’ - Uit theatervoorstelling de Mythe (TMRK). Midden op de Veluwe, in De Theaterloods in Radio Kootwijk, werken kunstenaars en wetenschappers samen om jou persoonlijk te inspireren en uit te dagen op jouw leiderschap. Bijvoorbeeld met een van de theatervoorstellingen van ons huisgezelschap TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK) over leiderschap; wat is nu werkelijk van waarde? Opgevolgd door een uitdagend inspiratiecollege ‘Nooit meer doen alsof’ door prof. dr. Aukje Nauta. Over de waarde en schade van schaamte. Over leiderschap gesproken. Of volg samen met je collega’s een inspirerend programma over leiderschap en ethische keuzes, in onze ‘Nachtclub voor overdag’. Over wat werkelijk van waarde is maar het daglicht niet goed kan verdragen…  Onze kunstenaars en wetenschappers bieden verschillende bouwstenen voor een leiderschapsprogramma dat past bij jouw organisatie. Dat stemmen we af. Overigens zien wij in ieder een leider. En een volger. Dus kan een leiderschapsprogramma in de Theaterloods voor iedereen. Nieuwsgierig? Neem contact op met het team van De Theaterloods.

Lees meer

Waarom juist post-corona een heidag organiseren.

Werk, leven en liefde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich hiervan bewust. Juist nu in corona tijd waar onderwerpen als vitaliteit, positieve gezondheid en work-life balance in het hybride werken zo van belang zijn om plezierig je werk te doen. Voor ons begint dat door met elkaar het gesprek te voeren over wat van waarde is. Het artistieke kernteam van De Theaterloods verdiept zich momenteel in de thema’s die veel organisaties bezighoudt. Om van daaruit uitdagende programma’s te ontwikkelen voor een inspirerende ‘heidag’ in De Theaterloods, vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bijvoorbeeld met de nieuwe theatervoorstelling over persoonlijk leiderschap in het post-corona tijdperk die we momenteel maken. Of met een inspiratiecollege van professor dr. Aukje Nauta over ‘Schaamteloos werken en nooit meer doen alsof.' Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lees meer

We mogen weer!

We mogen weer! Onze deuren zijn weer open voor groepen tot 30 personen, en met de aankomende versoepelingen worden de groepen steeds groter. Binnenkort weer 150 personen? Naast dat we jullie binnen mogen verwelkomen staat ons zonnige terras ook weer opgesteld waardoor een deel van jouw bijeenkomst ook buiten, met uitzicht op de uitgestrekte hei, kan plaats vinden. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. ps.: Leuk om alvast te weten: afgelopen periode hebben we gebruikt om voor jullie nieuwe ingrediënten te ontwikkelen over actuele thema’s die in het post-coronatijdperk van waarde zijn: nieuw leiderschap, duurzaamheid, samenwerken, diversiteit, hybride-werken en vitaliteit.

Lees meer

Koninklijk bezoek

Afgelopen maandag hebben we Koningin Máxima persoonlijk mogen verwelkomen in De Theaterloods Radio Kootwijk voor een interview over Méér Muziek in de Klas. Meer passend kan het niet op een plek waar muziek ook altijd een belangrijke rol speelt in de programma’s die we maken om mensen te raken op wat werkelijk van waarde is. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van haar 50e verjaardag. We wensen haar vandaag een prachtige verjaardag. Foto: Set Vexy / Méér Muziek in de Klas Kijk het volledige interview op: https://www.npostart.nl/koningin.../16-05-2021/AT_300000997

Lees meer

Wat is een heidag?

Een heidag in De Theaterloods is iets unieks. Een dag vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Een dag om op te laden en aan het einde van de dag weer geïnspireerd naar huis te gaan. Een dag om nog lang van na te genieten. Te midden van het schitterend natuurgebied de Veluwe, op het terrein van het voormalige Zendstation Radio Kootwijk nabij Apeldoorn, staat De Theaterloods. De ultieme plek voor een dag ‘de hei op’. De Theaterloods is geen ‘gewone’ locatie; het is een kuuroord voor werk, leven en liefde. Een bijzondere plek waar met kunst, cultuur, natuur en wetenschap inspirerende programma’s worden geboden met langdurige impact. De Theaterloods biedt speciaal voor organisaties programma’s aan om mensen uit te dagen, op te laden, te inspireren en om met hernieuwd(e) energie en verlangen de toekomst in te gaan. Over de thema’s die van waarde zijn voor jou en het werk dat je doet. Thema’s zoals vakmanschap, eigen regie, dienend leiderschap of zelforganisatie. Over zingeving. Over wel weten maar niet doen. Over wel willen maar niet kunnen. Over het diepere verlangen dat de basis vormt voor de toekomst. Over de ziel van organisaties. Over je eigen ziel als de motor van een gelukkig bestaan. Wil je een heidag in De Theaterloods organiseren? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Lees meer

Positieve gezondheid

Werk, leven en liefde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich hiervan bewust. Juist nu in corona tijd waar onderwerpen als vitaliteit, positieve gezondheid en work-life balance in het hybride werken zo van belang zijn om plezierig je werk te doen. Voor ons begint dat door met elkaar het gesprek te voeren over wat van waarde is. Het artistieke kernteam van De Theaterloods verdiept zich momenteel in de thema’s die veel organisaties bezighoudt. Om van daaruit uitdagende programma’s te ontwikkelen voor een inspirerende ‘heidag’ in De Theaterloods, vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bijvoorbeeld met de nieuwe theatervoorstelling over persoonlijk leiderschap in het post-corona tijdperk die we momenteel maken. Of met een inspiratiecollege van professor dr. Aukje Nauta over ‘Schaamteloos werken en nooit meer doen alsof.’ Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lees meer

Vergaderlocatie op de Veluwe

Zoek je een inspirerende vergaderlocatie op de Veluwe? Kom naar De Theaterloods in Radio Kootwijk. De Theaterloods is centraal gelegen op een kleine 10 minuten rijden van de A1 nabij Apeldoorn. Vanaf de snelweg bevind je je al snel midden in een uniek stukje Nederland dat zich kenmerkt door haar wilde natuur, weidsheid en stilte: de Veluwe. Vanaf de parkeerplaats in Radio Kootwijk wandel je naar de entree van De Theaterloods waar jij en je organisatie volop de ruimte wordt geboden om te ontmoeten, vergaderen, programma’s te volgen en geïnspireerd te raken door kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Nieuwsgierig? Neem contact op met het team van De Theaterloods.

Lees meer

Zo maak je van je vergadering een inspirerende sessie

Zoek je inspiratie voor je vergadering? Kom je maar niet de diepte in? En heb je een andere aanpak nodig? Organiseer dan voor je team een inspiratiedag. Een dag die speciaal voor jouw team is samengesteld en waarmee je echt de diepte in kan gaan. Effectief vergaderen op een inspirerende plek De Theaterloods biedt speciaal voor organisaties programma’s aan om mensen uit te dagen en te inspireren op de thema’s die van waarde zijn voor jou en het werk dat je doet. ‘Inspiratiekamers’ met theater, muziek, beeldende kunst, colleges, literatuur, belevenis wandelingen, en meer. Programma’s voor kleine en grote groepen, in en rond het gebouw die je raken op thema’s als voldoening uit vakmanschap, leiderschap, integriteit of zelforganisatie. Hoe werkt het? Voor elke inspiratiedag wordt in nauwe samenspraak een programma samengesteld met als uitgangspunt het doel of thema waarmee je als organisatie je medewerkers wil uitdagen en inspireren. Dit doen we door middel van onze verschillende ingrediënten op basis van kunst, cultuur, natuur en wetenschap.  “We proberen mensen uit hun gewone doen te halen, te prikkelen, te ontregelen en vervolgens te inspireren en uit te dagen.” Je bekijkt bijvoorbeeld samen met je collega’s een theatervoorstelling op het snijvlak van werk, leven en liefde, of je volgt een muzikaal college van drie topmuzikanten die over hun passie en vakmanschap vertellen, je wandelt over de paarsbloeiende heide waar acteurs fragmenten van Shakespeare’s King Lear spelen die je doen nadenken over (jouw) leiderschap, je volgt in het Wetenschapshuis een inspiratiecollege van een bevlogen wetenschapper en je betreed de Bibliotheek van Verlangen, waar een literaire coach jouw actualiteit vertaalt naar een boek dat je graag zou gaan lezen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een eerste kennismaking en laat je inspireren.

Lees meer

Industrieel erfgoed op de hei

De Theaterloods is industrieel erfgoed midden op de hei. Gehuisvest in een voormalige werkloods op het terrein van iconische zendstation Radio Kootwijk. Tot de sluiting van het zenderpark werd de loods gebruikt voor de bouw en het onderhoud van zendapparatuur. Het industriële karakter is behouden en wordt nu door ons aangevuld met programma's vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Soms komt er zomaar nog een oud medewerker uit die tijd. We ontvangen ze eervol. Hun verhalen zijn schilderijen van een weerbarstig en betekenisvol verleden.

Lees meer

Dag van de thuiswerker

Voldoende thuisgewerkt afgelopen jaar? De dag van de thuiswerker is dit jaar waarschijnlijk beter opgevolgd dan ooit! Naast kunst, cultuur en wetenschap is Natuur een belangrijk onderdeel van onze programma's. De Theaterloods ligt namelijk midden op de prachtige Veluwe in een Natura2000 gebied. Een gebied dat uitnodigt om te reflecteren en te inspireren. Bijvoorbeeld tijdens een inspiratiecollege van Prof. Matthijs Schouten, een veelzijdig verteller en inspirator, die je meeneemt op ontdekkingstocht naar wie je bent en hoe je bent verbonden met alles om je heen. Tip: Gun jezelf vandaag een stukje wandelen. Of kies er voor om in plaats van te zoomen, al wandelend een bespreking te doen. En wanneer het weer mag kom dan een dag met je team naar De Theaterloods in Radio Kootwijk om elkaar in het echt te ontmoeten.

Lees meer

Bijzondere bedrijfsuitjes in de natuur

Een bijzondere dag met je team in een andere omgeving. Niet in de stad maar midden op de hei. En dan echt midden op de hei; zover als je kunt kijken. Uitwaaien, elkaar inspireren en samen een bijzondere belevenis ondergaan. De Theaterloods staat midden in de natuur van Radio Kootwijk en is de plek waar je samen met je team of organisatie zo’n belevenis kan ervaren. Radio Kootwijk, daar waar het nog echt stil kan zijn. Weg uit de stad en de drukte vind je hier de rust en rauwheid van de Veluwe met op loopafstand de grootste zandvlakte van Europa. Een bedrijfsuitje dat echt van waarde is Nee, we doen niet aan handboogschieten, vlotten bouwen of zandkastelen. De Theaterloods biedt namelijk speciaal voor jouw team of organisatie een programma’s aan op basis van kunst, cultuur natuur en wetenschap. Een programma dat echt van meerwaarde is voor jouw team of organisatie omdat het aansluit op het doel of thema waarmee je als organisatie je medewerkers of team wil uitdagen en inspireren. Jullie ontmoeten bijvoorbeeld King Lear tijdens een Shakespeare wandeling. Tijdens de wandeling word je begeleid door een ‘Britse Gids’ van Lear Incorporated, een hecht, solide familiebedrijf… Uitgevoerd door drie geweldige acteurs; Mirjam Vriend, Paul van Soest en Abel de Vries. Laat je uitdagen en confronteren met de nog immer actuele vragen; vragen die dikwijls makkelijk gelinkt worden aan het thema van de dag. Shakespeare wandeling: King Lear Of laat je inspireren door drie topmuzikanten die jou en je team meenemen in hun samenspel, de wijze waarop ze elkaar leiden en dienen in de muziek. Zie hoe zij elkaar blijven uitdagen en meenemen in hun bevlogenheid om hun vak steeds beter uit te oefenen. Een muzikaal programma over de waarde van passie en vakmanschap. Of een uitdagende theatervoorstelling over leiderschap door ons huisgezelschap TheaterMakers Radio Kootwijk. Of een bevlogen inspiratiecollege ‘Nooit meer doen alsof’ over de waarde en schade van schaamte, door prof. dr. Aukje Nauta. Het ervaren team, waaronder wetenschappers, kunstenaars en programmamakers, staan voor je klaar om in samenspraak met jou een uniek bedrijfsuitje te organiseren waarin je medewerkers, te midden van de prachtige Veluwe, geïnspireerd en geactiveerd worden. Voor een actief lichaam en ziel…  Meer weten? Plan jouw dag!

Lees meer

Bijzondere locaties voor een bedrijfsevenement

Een bedrijfsevenement bij De Theaterloods in Radio Kootwijk Een plek die omringt is door een uitgestrekt natuurgebied, en volop de ruimte biedt om als team even uit het thuiswerken te stappen en elkaar weer te ontmoeten. Een dag om met elkaar in gesprek te gaan, te reflecteren op het afgelopen jaar maar ook vooruit te blikken op het aankomende jaar. Een dag die ondersteunt wordt met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Op een veilige afstand van elkaar en toch in een intieme setting.De Theaterloods biedt: Natuur Radio Kootwijk, daar waar het nog echt stil kan zijn. Weg uit de stad en de drukte vind je hier de rust en rauwheid van de Veluwe met op loopafstand van De Theaterloods de grootste zandvlakte van Europa. Midden in dit natuurgebied vind je zelfs met een beetje geluk herten en zwijnen. Een inspirerend gebouw in een natuurlijke omgeving De Theaterloods is een industriële loods op het terrein van voormalig zendgebouw Radio Kootwijk. Midden op de Veluwe zorgen bos en heide voor een scherp contrast met het industriële karakter van de gebouwen. De Theaterloods biedt naast uitzicht op het iconische zendgebouw een prachtig uitzicht op de hei. Aan de binnenkant is de industriële loods omgetoverd tot een sfeervolle locatie met een unieke en duurzame aankleding. De verschillende ruimtes zoals de werkplaats, loodszaal en theaterzaal bieden veel mogelijkheden om in kleinere groepen uiteen te gaan of plenair samen te komen. Expertise De programma’s die in De Theaterloods geboden worden zijn altijd gebaseerd op kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Er heeft zich een groep experts van kunstenaars en wetenschappers rondom de Theaterloods verzameld die met hun kennis en ervaring graag invulling geven aan een inspirerende dag in De Theaterloods. Dit artistieke team van De Theaterloods biedt door hun jarenlange ervaring en gemiddeld +200 events in het jaar ook veel inhoudelijke kennis van organisatievraagstukken waardoor je in goede handen bent. Daarnaast staat er ook een culinair en organisatorisch team klaar om jouw dag tot in de puntjes te verzorgen. Zodat jij je kan focussen op de inhoud van de dag. Onze gespecialiseerde cateraar werkt op ambachtelijk wijze met duurzame en lokale producten, met altijd een verrassend en fris concept. Gezond en goed eten en drinken maakt een dag compleet. De Theaterloods biedt hierdoor iets extra’s: unieke inhoudelijke programma’s op een bijzondere plek, waarbij er vooral wordt gekeken vanuit de vraag of het verlangen van de organisatie, hoe er iets toegevoegd kan worden aan jouw dag. Meer weten? Plan jouw dag.

Lees meer

Het Ketelhuis als nieuwe subruimte

Achter de bar van de Werkplaats bevindt zich het voormalige Ketelhuis van De Theaterloods. Een ondergrondse ruimte die vroeger gebruikt werd voor het verwarmen van het pand.Na een grondige renovatie is de ruimte nu omgebouwd tot extra subruimte. Een ruimte waar je met een kleine groep bij elkaar kan komen. Af en toe veranderen wij de ruimte naar 'De Nachtclub voor Overdag'. Speciaal voor programma’s die van waarde zijn maar het daglicht nog niet goed kunnen verdragen…

Lees meer

Hart-onder-de-riem voor iedereen!

Nieuwsflits van TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods Voor de start van dit nieuwe jaar mochten we een Hart-onder-de-riem programma maken voor onder andere Auris en Zorggroep Apeldoorn in samenwerking met De Ontwikkelgroep. Wat fijn om dit te doen en wat een prachtige reacties kregen wij! Toeschouwers reageerden vanuit hun eigen online theaterstoel vol waardering en met een lach en een traan. Precies zoals we gehoopt hadden! "Prachtige beelden, goede sprekers, mooie muziek; het raakte me. Chapeau voor de makers! "​ "Ben nog wat traantjes aan het wegpinken. Hele mooie reacties vanuit mijn team. Echt leuk." Daarom gaan we door met dit programma en gunnen we elke organisatie een Hart-onder-de-riem. Persoonlijke en toegespitst op jouw organisatie. Het programma wordt online en live vanuit De Theaterloods uitgezonden. Met daarin verschillende persoonlijke verhalen van medewerkers over wat voor hen werkelijk van waarde is. De verhalen worden beloond met theater en muziek en afgewisseld met inspirerende filmportretten van Nieuwe leiders door Roek Lips. Een welgemeend hart onder de riem!  Bekijk de trailer, onze TMRK website en neem vooral contact met ons op om te bespreken wat voor jouw organisatie mogelijk is.

Lees meer

10 unieke bedrijfsuitjes - De Theaterloods

Voor een onvergetelijke bijeenkomst van jouw organisatie ga je naar De Theaterloods in Radio Kootwijk. De plek voor jouw unieke bedrijfsuitje. In dit blog een overzicht van onze top 10 van originele programma’s bij De Theaterloods. Alle programma’s zijn uniek en kunnen worden toegespitst op jouw organisatie. 1. Online en live Hart onder de riem programma Juist in deze tijd wil je persoonlijke aandacht geven aan en verhalen delen met je medewerkers. Een moment van stilstaan en vooruitkijken met een hart onder de riem. Persoonlijk, met de verhalen van de eigen organisatie. Een waardevol moment met perspectief en saamhorigheid. Het programma wordt via een (semi) livestream geheel coronaproof aangeboden aan de doelgroep op een bepaalde dag of tijdstip, eventueel in combinatie met een ‘hart-onder-de-riem-pakketje’ dat thuis wordt bezorgd op de dag van uitzending. Dit naar eigen wens in te vullen. Lees meer. 2. Muzikaal college over vakmanschap Drie topmuzikanten o.l.v. Dave van Beek nemen je mee in hun samenspel, de wijze waarop ze elkaar leiden en dienen in de muziek. Laat je meenemen in hun bevlogenheid om hun vak steeds beter uit te oefenen en zie hoe ze elkaar blijven uitdagen. Over de waarde van passie en vakmanschap. 3. Duizend vragenwand De Duizend vragenwand daagt uit, inspireert en zet, tijdens een wandeling door het prachtige natuurgebied van Radio Kootwijk, aan tot dialoog met jezelf en anderen. Elke dag is er voor eenieder een waardevolle vraag. 4. Muzikaal en theatraal programma ‘wat is van waarde’ Een muzikale en theatrale zoektocht naar de vraag ‘wat is voor mij van waarde?’Walter Supèr gaat samen met muzikant Bas Bons op zoek naar wat werkelijk van waarde is in werk, leven en liefde. In deze zoektocht laten ze zich leiden door verhalen en overdenkingen van mensen die hen inspireerden. Afgewisseld met de liedjes van Bas Bons als inspiratiepareltjes. Een programma om door geraakt te worden en bij zelf af te vragen; wat is voor mij eigenlijk werkelijk van waarde? 5. Inspiratiepareltje Theatervoorstellingen van bevlogen makers in meestal kleine bezettingen van 1 of 2 spelers. Over menselijke dilemma’s in werk, leven en liefde. 6. King Lear op de Hei Ontmoet King Lear tijdens de Shakespeare wandeling. Je wordt tijdens de wandeling begeleid door een ‘Britse Gids’ van Lear Incorporated, een hecht, solide familiebedrijf… Uitgevoerd door drie geweldige acteurs; Mirjam Vriend, Paul van Soest en Abel de Vries. Laat je uitdagen en confronteren met de nog immer actuele vragen; vragen die dikwijls makkelijk gelinkt worden aan het thema van de dag. 7. Het Wetenschapshuis In het Wetenschapshuis geven diverse spraakmakende wetenschappers en inspirerende sprekers colleges. Zoals o.a. dr. Aukje Nauta (psychologie), prof. Matthijs Schouten (natuurwetenschappen en filosofie) of Roek Lips (Nieuwe Leiders). 8. Een theatervoorstelling van TheaterMakers Radio Kootwijk Het huisgezelschap van De Theaterloods maakt met een gerenommeerde groep acteurs en muzikanten theatervoorstellingen over werk, leven en liefde. Voorstellingen die je raken en inspireren, inmiddels door ruim 200.000 mensen gezien. Voorstellingen voor specifieke als ook voor een brede doelgroep. In overleg adviseren wij graag over de voorstelling die bij jouw programma past. Meer over TheaterMakers Radio Kootwijk 9. Boterham met Pindakaas Een Iraanse vrouw leert de Nederlandse taal. Hoe smeer je een boterham en wat doen ze hier onder hun pindakaas? Een korte voorstelling van actrice Sophie Schut. Een inspiratiepareltje over integratie, taal en identiteit. Nu belicht vanuit het perspectief van de buitenlander die in Nederland een veilige thuishaven zoekt. Wat is eigenlijk normaal? 10. Bibliotheek van verlangen Taalkunstenaars en puristen zijn ze, de literaire coaches van de Bibliotheek van verlangen in De Theaterloods. In hun knusse bibliotheek vol wereldliteratuur heb je een kort gesprek over de actuele thema’s in jouw leven. Al snel worden de eerste zinnen uit een boek voorgelezen dat jouw leven nú kan voeden. Je wordt geïnspireerd met een zin uit een boek dat je ongetwijfeld thuis graag wilt gaan lezen… Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of naar andere originele programma's? Neem contact op met De Theaterloods.

Lees meer

Een Heidag organiseren

De Theaterloods in Radio Kootwijk biedt jou en je organisatie midden op de Veluwe volop de ruimte om te ontmoeten, eigen programma’s te volgen en geïnspireerd te raken door kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Een veelzijdig team van vakmensen, zoals kunstenaars en wetenschappers, staan klaar om samen met jou de mogelijkheden te verkennen en biedt actuele programma’s over o.a. thema’s die in het post-coronatijdperk van waarde zijn; nieuw leiderschap, duurzaamheid, samenwerken, diversiteit, hybride-werken en vitaliteit. Naast expertise biedt de sfeervolle Theaterloods een goed geoutilleerde theaterzaal, diverse subruimtes, een gastronomisch restaurant en een ruim terras omringd door uitgestrekte natuur.Bekijk de ruimtes.

Lees meer

Winter in Radio Kootwijk

Vandaag een prachtig winterbeeld van het voormalige Zendgebouw in Radio Kootwijk. Er wordt al lange tijd geen radio gemaakt op ons terrein van het zendstation in Radio Kootwijk. Ooit de plek waar verbinding werd gelegd tussen Nederland en de overzeese gebieden. Tegenwoordig wordt er nog steeds verbinding gemaakt met duizenden mensen via kunst, cultuur, natuur en wetenschap in De Theaterloods Radio Kootwijk, een plek die je verrast en inspireert, ook als je wil schaatsen.

Lees meer

Bedrijfsontwikkeling stimuleren tijdens een bedrijfsuitje: waarom elke ontwikkeling moet beginnen met de vraag ‘wat is van waarde’.

Bedrijfsontwikkeling stimuleren tijdens een bedrijfsuitje: waarom elke ontwikkeling moet beginnen met de vraag ‘wat is van waarde’. Wat is voor mij van waarde in werk, leven en liefde? Wij geloven dat mensen die meer reflecteren en uitgedaagd worden op dit (persoonlijke) vraagstuk, uiteindelijk bewustere keuzes maken voor zichzelf, de organisatie en de maatschappij. Werk, leven en liefde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich hiervan bewust. Juist nu in corona tijd waar onderwerpen als vitaliteit, positieve gezondheid en work-life balance in het hybride werken zo van belang zijn om plezierig je werk te doen. Voor ons begint dat door met elkaar het gesprek te voeren over wat van waarde is. De Theaterloods biedt programma’s aan op basis van kunst, cultuur, natuur en wetenschap die uitdagen op deze vraag. Omdat deze elementen mensen op verschillende manieren kunnen raken. De (gezamenlijke) beleving hiervan in en rondom De Theaterloods werkt als inspiratiebron en aanjager voor het voeren van een goed gesprek met jezelf en of met collega’s. Een gesprek over de beleving van de huidige en verwachte situatie en de vraag: wat is voor mij nu werkelijk van waarde? De unieke programma’s van De Theaterloods vormen binnen organisaties vaak een langdurige inspiratiebron van gesprek en worden vaak hoog gewaardeerd. Wat is voor jou van waarde? Plan je dag

Lees meer

Een nieuwe studio

Deze bijzondere tijd heeft ons ook de tijd gegeven om 'naar binnen' te kijken. In De Theaterloods bevinden zich meerdere subruimtes die op verschillende wijze zijn ingericht en voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Deze tijd gaf ons de mogelijkheid om de ruimtes beter te bekijken en slimmer in te richten. De studio en het kantoor van De Theaterloods (de tekenkamer) zijn daarom sinds kort van plek gewisseld. Zo kunnen er vanuit de nieuw ingerichte studio nog meer livestreams worden uitgezonden en heeft de ruimte minder last van de geluiden uit de rest van het pand. Het kantoor van De Theaterloods bevindt zich nu in de oude studio. Hierdoor is er vanuit het kantoor weer beter zicht op de entree en zijn zij beter bereikbaar voor gasten.

Lees meer

Er komt een groot feest in De Theaterloods

De voorbereidingen zijn reeds gestart. Voor de dag dat alles weer mag. Een groot hutje mutje feest in De Theaterloods. Omdat we de coronatijd hebben overwonnen. Omdat we voor Philadelphia een grote bus hebben gekocht voor ‘op weg naar 2025’. Met coronaproof ‘hartkamers’ die door het land reizen voor 475 live stream voorstellingen vanuit onze eigen hartkamer in De Theaterloods. Omdat onze eerste grote speelfilm Rauw voor de politie in première gaat. Omdat Huis van Sarah voor Wij Techniek met zes verschillende kleine theaters kan blijven spelen, juist omdat we deze ook voor dit bijzondere tijdperk hebben gemaakt.   Omdat we ons eerste online ‘live’ kerst en nieuwjaarsprogramma mochten maken met Theatermakers Radio Kootwijk en Mientje Fluyt en Roek Lips van de Ontwikkelgroep.  Omdat Vuurdoop met extra voorstellingen voor 30 mensen, een app vol met vervolgactiviteiten en een serie korte films voor de Landmacht ons vleugels heeft gegeven om door te kunnen gaan! Omdat er veel belangstelling is voor onze nieuwe voorstelling Mindlab die zoveel succes oogstte bij de première en weer volop gaat spelen voor de universiteiten wanneer het kan.  Omdat Sophie en Chava ons team versterkten met twee prachtige baby’s. En trotse Roel met een kleinkind. Omdat we als team van makers, dragers en directbetrokkenen op elkaar konden leunen, in onze toekomst bleven geloven en als een geweldig team bleven samenwerken. Omdat werk, leven en liefde onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. En we ons elke dag blijven afvragen: wat is dan werkelijk van waarde? En we van daaruit onze keuzes maken.Omdat wij niks zijn zonder jullie, met jullie warme hart, jullie vertrouwen in ons en jullie wil om te blijven komen naar die bijzondere plek midden op de hei van Radio Kootwijk. Daarom organiseren we een groot feest. Kerstfeest, nieuwjaarsfeest, overwinnaarsfeest en alles-mag-weer-feest ineen. De datum volgt zo snel als mogelijk. En ‘vol is vol’ wordt een rekbaar begrip. Kom je ook? Voor nu fijne kerstdagen in kleine kring en al het goeds toegewenst voor het nieuwe jaar. We zien jullie graag in 2021! Namens het team TheaterMakers Radio Kootwijk en van De Theaterloods, Daphne Goudsmit en Walter Supèr.

Lees meer

Vergaderlocatie in de natuur VS op kantoor

Buiten vergaderen? Waarom je naar Radio Kootwijk moet komen. De ultieme vergaderlocatie Vergaderen midden in de natuur, dat kan bij De Theaterloods in Radio Kootwijk.De industriële Theaterloods staat midden op de Veluwe, op het terrein van het voormalig zendstation van Radio Kootwijk. Een plek die in het teken staat van verbinding en dat heden ten dage uitgeroepen is tot beschermd natuurgebied. Radio Kootwijk Op loopafstand van De Theaterloods bevindt zich het Kootwijkerzand: de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Een prachtige plek om met je team of organisatie bijeen te komen en je hoofd leeg te waaien tijdens een wandeling. Wandel langs het iconische zendgebouw en laat je verrassen door rauwe natuur.In de sfeervolle Theaterloods wordt speciaal voor jouw organisatie programma’s aangeboden over het thema waarmee jullie aan de slag willen. Thema’s als vakmanschap, zelforganisatie of leiderschap.Daarnaast biedt de Theaterloods een goed geoutilleerde theaterzaal tot 150 personen, diverse subruimtes, een gastronomisch restaurant en een ruim terras omringd door uitgestrekte natuur. Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer

Vergaderlocatie op een inspirerende plek

Zoek je een inspirerende plek om te vergaderen en met je team of organisatie bij een te komen? De Theaterloods in Radio Kootwijk is hiervoor bij uitstek de meest inspirerende locatie. De Theaterloods is een plek om gevoed te worden en jezelf op te laden. Onderscheidend, verrassend en inspirerend. Weg van de drukte van alledag vind je hier midden in de natuur rust en ruimte voor bezinning. De vragen ‘Wat is werkelijk van waarde’ en ‘Wat neem je mee naar huis’ laten je op zoek gaan naar de verbinding met jezelf, met je collega’s of met je dierbaren. Nieuwsgierig? Neem contact op met het team van De Theaterloods. Lees meer: Zo maak je van je vergadering een inspirerende sessie Bedrijfsontwikkeling stimuleren tijdens een bedrijfsuitje

Lees meer

Een heidag organiseren: zo pak je dit aan (3x tips)

Tip 1: Bedenk allereerst: Wat is het doel van de dag waarmee je aan de slag wil? Een heidag organiseer je niet voor niets. Wil je bijvoorbeeld je collega’s in een andere setting ontmoeten of wil je hen inspireren op een bepaald thema wat in een normale vergadering niet lukt? Wat voor heidag is voor jouw team of organisatie van waarde? Zorg dat het doel van dag voor jou en je team helder is. En dat iedereen met dezelfde mindset naar de heidag komt. Tip 2: Stel een inhoudelijk programma samen en laat experts en vakmensen meekijken.Om langdurige impact te creëren binnen je team of organisatie is het van belang om een sterk inhoudelijk programma neer te zetten. Pas op dat je niet te veel wil doen op een dag, een overladen programma is niet prettig. Beperkt je tot wat echt van waarde is. Een eentonig programma is ook niet wenselijk. Zorg voor voldoende afwisseling in programma en een goede spanningsboog. Tip 3: Zoek een passende locatie waar de uitvoering van het inhoudelijke programma mogelijk is en die voor jouw mensen van meerwaarde gaat zijn. Zit je met je kantoor midden in de stad? Dan is het inspirerend om juist een keer met hen de natuur in te gaan. Elkaar op een plek ontmoeten buiten de reguliere werklocatie werkt inspirerend en prikkelend. De keuze voor een goede externe locatie zal een meerwaarde zijn en draagt vaak bij aan het doel van de dag. Vergaderlocatie op een inspirerende plek 10 unieke bedrijfsuitjes Bijzondere bedrijfsuitjes in de natuur

Lees meer

3 tips waarmee jij jouw bedrijfsevenement echt persoonlijk maakt

Leuk hoor zo’n bedrijfsevenement, maar hoe maak je het voor jouw medewerkers nou echt persoonlijk en waardevol? De Theaterloods in Radio Kootwijk heeft veel ervaring met het organiseren van zo’n dag en geeft je hiervoor 3 tips: Tip 1: De start. Eerste klap is een daalder waard! Begin met een inspirerend en verrassende start waarmee direct de toon wordt gezet van de dag. Bijvoorbeeld met een muzikale theatervoorstelling die jou raakt op de persoonlijke thema’s van jouw werkleven. Alsof de voorstelling voor jou gemaakt was…. Tip 2: De locatie. Vind een locatie die zowel van binnen als buiten een bijzondere belevenis biedt. Dat bij aankomst al een gevoel van bijzonder en uniek oproept. En van binnen geschikt is om zowel met grote alsook kleine groepen sfeervol en uitnodigend bij elkaar te zijn. En van buiten omringd door zo’n prachtig natuurgebied met vergezichten dat je je in een bijzonder vakantieland waant. Een land dat één dag helemaal voor jou is. En oh ja; het helpt enorm als zo’n locatie je gastronomisch verwent met gezond eten; als een zorgvuldige energiebron voor de hele dag. Opdat er geen suiker- of andere dip in energie ontstaat door verkeerde voeding…. Tip 3: Een afsluiter waar je nog vaak aan terug denkt. Het slot bepaalt hoe je huiswaarts keert. Zorg voor een afsluiting die persoonlijk is en je een hart onder de riem geeft voor het vervolg. Bijvoorbeeld met een ‘lied voor een verhaal’. Verhalen van deelnemers, soms hilarisch en soms bloedserieus worden beloond met een persoonlijk lied, vertolkt door topmuzikanten in een theatrale setting. De verhalen en liedjes samen vormen een interactief en persoonlijk slot waarin eenieder zich gehoord en beloond voelt.

Lees meer

Unieke vergaderlocatie – De Theaterloods

De Theaterloods: Een unieke vergaderlocatie met inspirerende inhoud. Midden op de Veluwe, op het terrein van voormalig zendgebouw Radio Kootwijk, biedt De Theaterloods jou en je organisatie volop de ruimte om te ontmoeten, eigen programma’s te volgen en geïnspireerd te raken door kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Unieke programma’s: De Theaterloods inspireert en daag uit met haar programma’s op basis van kunst, cultuur, natuur en wetenschap, op de (persoonlijke) vraag ‘wat is voor jou werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?’ Wij geloven dat mensen die meer reflecteren en uitgedaagd worden op dit vraagstuk, uiteindelijk bewustere keuzes maken voor zichzelf, de organisatie en de maatschappij. Kunst, cultuur, natuur en wetenschap kunnen mensen op verschillende manieren raken. De (gezamenlijke) beleving hiervan in en rondom De Theaterloods werkt als inspiratiebron en aanjager voor het voeren van een goed gesprek met jezelf en of met collega’s. Een gesprek over de beleving van de huidige en verwachte situatie en de vraag: wat is voor mij nu werkelijk van waarde? De unieke programma’s van De Theaterloods vormen binnen organisaties vaak een langdurige inspiratiebron van gesprek en worden vaak hoog gewaardeerd. Een veelzijdig team van vakmensen staat klaar om samen met jou de mogelijkheden te verkennen en biedt actuele programma’s over thema’s die in het post-coronatijdperk van waarde zijn; nieuw leiderschap, duurzaamheid, samenwerken, diversiteit, hybride-werken en vitaliteit. Uniek gebouw: Naast expertise biedt de sfeervolle Theaterloods een goed geoutilleerde theaterzaal, diverse subruimtes, een gastronomisch restaurant en een ruim terras omringd door uitgestrekte natuur. De Theaterloods is een voormalige industriële werkloods in Radio Kootwijk die sfeervol ingericht is voor groepen tot 150 personen. Voor groepen groter dan 150 personen werkt De Theaterloods samen met het beroemde Zendgebouw van Radio Kootwijk. Op die manier kunnen programma’s voor groepen tot 700 personen worden aangeboden. Unieke omgeving: Radio Kootwijk Radio Kootwijk De Theaterloods staat midden in de natuur van Radio Kootwijk. In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. Het is een ongewone en markante plek. Een mythische plek. De contrastrijke combinatie van ruige natuur en imposante architectuur verrast en inspireert, het is ruimte die je raakt. De Theaterloods bevindt zich op loopafstand van het Kootwijkerzand en biedt daarnaast uitzicht op het iconische zendgebouw van Radio Kootwijk. Lees meer: 10 unieke bedrijfsuitjes Wat is een heidag? 3 tips waarmee jij jouw bedrijfsevenement echt persoonlijk maakt

Lees meer

Online theater #Wat is van waarde?

Elk nieuw programma van ons huisgezelschap TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods begint met een gedachte, artikel, herinnering, gedachtenkronkel, verlangen. Het is ons werk ‘achter de schermen’ en vaak het begin van een nieuw kunstwerk. Die inspiratie willen wij met jullie delen opdat we toch weer iets dichter bij elkaar kunnen zijn als publiek en maker. Daarom nodigen wij jullie uit om ons online theater te bezoeken: watisvanwaarde.nl. Met een kijk in de ziel van theatermaker Pieter van der Sman met ‘Berichten uit basecamp’, een inspiratiepareltje op film van Wessel Ganzevoort, een wekelijkse column van Mirjam Vriend ‘Alice in Coronaland’, de paardenbloem van Dave van Beek, Aukje Nauta interviewt wetenschappers over waardeloos en waardevol, Walter Supèr zoomt met organisatieluisteraar Erica Meijerman, muziek uit je tenen, waarom live theater onvervangbaar is, plannen voor na corona, leestips, en meer! Het online theater is nu geopend! Beleef de kiem van onze nieuwe programma’s: watisvanwaarde.nl p.s.: delen van artikelen mag!

Lees meer

Update: Corona maatregelen

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Dit betekent dat alle bijeenkomsten in en rondom De Theaterloods hier op zijn aangepast. Voor je bezoek aan De Theaterloods hebben we zorgvuldig aangegeven routes gemaakt waardoor de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden.Wij vinden de gezondheid van jou en van onze medewerkers belangrijk. Daarom houden we de hygiënerichtlijnen van het RIVM aan en vragen we je hier rekening mee te houden. Zo verkleinen we samen de kans op besmetting. Wil je weten welke voorzorgsmaatregelen De Theaterloods nog meer neemt? Bekijk dan onze pagina met de actuele maatregelen. Fijn dat we je mogen verwelkomen! Neem bij vragen contact op met TheaterMakers Radio Kootwijk of met De Theaterloods.

Lees meer

Mindlab op Zalige Zondag

Met de Zalige Zondagen stellen we de deuren open voor een breed publiek, bijvoorbeeld om de voorstellingen van ons huisgezelschap TheaterMakers Radio Kootwijk (voorheen Productiehuis Plezant) te zien. Voorstellingen die wij zelf sponsoren en daarom tegen een ‘laagdrempelig’ tarief bezocht kunnen worden. Op zondag 19 april zou er de mogelijkheid zijn om theatervoorstelling Mindlab te bekijken. Helaas is deze dag inmiddels afgelast wegens de maatregelingen omtrent het Corona virus.

Lees meer

Pssst, er verandert iets in Nederland en omstreken….

De naam van ons huisgezelschap Productiehuis Plezant verandert. Vanaf nu gaan zij verder onder de naam TheaterMakers Radio Kootwijk.Waarom? Omdat zij deze naam beter vinden passen bij wie zij zijn en de theatervoorstellingen die ze maken. Ze gaan dus verder met alle mooie ervaringen die ze met Productiehuis Plezant hebben opgebouwd; theatervoorstellingen maken op het snijvlak van werk, leven en liefde. TheaterMakers Radio Kootwijk wordt gevormd door een artistiek kernteam met Dave van Beek, Olaf Malmberg, Sophie Schut, Pieter van der Sman en Walter Supèr en onder zakelijke leiding van Daphne Goudsmit met haar ‘kantoorteam’. Het artistieke kernteam bedenkt, ontwikkelt en bewaakt de artistieke en inhoudelijke kwaliteit. Daaromheen bevindt zich een groep van ca. 15 acteurs, muzikanten en technici waarmee we samen een hecht team vormen voor alle voorstellingen die we spelen. De thuisbasis vormt De Theaterloods in Radio Kootwijk van waaruit onze voorstellingen worden ontwikkeld. De voorstellingen worden zowel in De Theaterloods alsook in theaters door het land gespeeld, in Nederland en België.Meer weten over ons huisgezelschap?: www.tmrk.nl

Lees meer

HackaLOD 2019 in De Theaterloods

Team Linked Data Player won afgelopen zaterdag, 30 november 2019, tijdens de HackaLOD in De Theaterloods de juryprijs voor beste linkeddata app. Geïnspireerd door de omgeving van Radio Kootwijk en De Theaterloods bedachten zij binnen 24 uur een app om gemakkelijk door historische, verrijkte radiobulletins te swipen en te luisteren.Onze Bas Bons en Dave van Beek verzorgden ter inspiratie een nachtelijk boostlab voor de hackers en een Nachtboekkamer waarin de deelnemers hun gemoedstoestand konden delen. Een mooie 2-daagse vol kunst, cultuur, natuur en wetenschap. De culturele Linked Open Data hackathon HackaLOD 2019 is de culturele Linked Open Data hackathon van 2019, georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek (KB), het KNAW Humanities Cluster en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november kon je aan de slag om nieuwe applicaties te maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen. Op zaterdag 30 november maakte de vakjury tijdens de HackaLOD Awards bekend wie de beste app heeft gemaakt en kunnen de aanwezigen stemmen voor een publiekswinnaar. Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren. www.hackalod.com

Lees meer

Bedrijfsevenement organiseren? | De Theaterloods

Waar heeft jouw organisatie behoefte aan? Wat is van waarde? De Theaterloods stelt de juiste vragen om tot een waardevolle dag te komen met impact. De Theaterloods is een industriële locatie midden op de Veluwe, een inspirerende plek waar met kunst, cultuur, natuur en wetenschap programma’s worden geboden aan teams en organisaties. Het ervaren team waaronder wetenschappers, kunstenaars en programmamakers, staan voor je klaar om in samenspraak met jou een dag te organiseren waarin je je medewerkers geïnspireerd en geactiveerd worden op dat wat voor hen van waarde is. Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer

Ruis op de lijn

Frenk van Heeswijk exposeert in Radio KootwijkDe Theaterloods zal van 13 oktober tot medio januari 2020 een bijzondere tentoonstelling herbergen van de Zaanse kunstenaar Frenk van Heeswijk. De tentoonstelling bestaat uit speciale afdrukken van linoleumsnedes die gebaseerd zijn op de liedtekst ‘Alsof er niets is gebeurd’ van Maarten van Roozendaal. Over Ruis op de lijn Maarten van Roozendaal ontmoete Frenk van Heeswijk in de jaren 80 via zijn broer waarmee hij menig boot- en zeilreisje ondernam. Frenk ontwikkelde zich als vriend van de familie en kon het goed vinden met Maarten. Hun interesse, humor en levenshouding lagen dicht bij elkaar. Ze stimuleerden elkaar in hun eigen kunstdomein Maarten als schrijver & componist en Frenk als grafisch-& beeldend kunstenaar. Wie precies het idee had om een liedtekst in linoleumsnede te vatten en vervolgens af te drukken is moeilijk te zeggen, maar de symbiose tussen deze vrienden was duidelijk een feit. Op Frenk’s 50ste verjaardag werden de linoleumafdrukken geëxposeerd onder de pianoklanken van Maartens ‘Alsof er niets is gebeurd’. Helaas verloor Frenk z’n vriend toen Maarten in 2013 na een kort ziekbed op veel te vroege leeftijd kwam te overlijden. De tentoonstelling Ruis op de lijn staat stil bij deze wissel in Frenk’s leven, de linoleumsnedes zijn bij wijze van trance, opnieuw afgedrukt en in De Theaterloods geëxposeerd. Kunstenaar Frenk van Heeswijk Opening expositie op 13 oktober Op zondag 13 oktober vindt de première van deze bijzondere kunstexpositie plaats in De Theaterloods in Radio Kootwijk in het programma ‘Lang leven de familie’ over familieperikelen. Naast de tentoonstelling en de muzikale ode aan Maarten van Roozendaal treden ook op: psychiater en bestsellerauteur Bram Bakker, schrijfster en actrice Mirjam Vriend over haar debuutroman Genade en is er een speciale ‘familieperikelen wandeling’ in het prachtige natuurgebied rond De Theaterloods.Een heerlijke zondagmiddag met of zonder familie midden op de Veluwe.Kaarten reserveren? klik hier

Lees meer

Personeelsdag of teamdag met inhoud

Een dag om jouw team of collega’s te ontmoeten, te inspireren, op te laden en om met hernieuwd perspectief en energie de aankomende tijd in te gaan. Over wat voor jou werkelijk van waarde is in werk, leven en liefde. Juist nu wil je persoonlijke aandacht geven aan, en verhalen delen met je medewerkers. Een moment van stilstaan en vooruitkijken en een hart onder de riem. Persoonlijk, met de verhalen vanuit de eigen organisatie. Een waardevol moment met perspectief en saamhorigheid. Voor elke bijeenkomst biedt De Theaterloods ondersteunende ingrediënten op basis van kunst, cultuur, natuur en of wetenschap. Met als uitgangspunt het doel of thema waarmee je als organisatie je medewerkers of team wil uitdagen en inspireren. Volg bijvoorbeeld een inspiratiecollege van een bevlogen wetenschapper of een muzikaal college van drie topmuzikanten over passie en vakmanschap. Beantwoord een waardevolle vraag tijden een inspiratiewandeling op de uitgestrekte hei. Of bekijk samen een theatervoorstelling over menselijke dilemma’s ontwikkel door bevlogen makers. Samen vormen de programmaonderdelen een geheel en een hart onder de riem voor alle medewerkers van jouw organisatie. Meer weten? neem contact op met De Theaterloods.

Lees meer

Zomerreces?

Ja, we proberen zomervakantie te houden vanaf 26 juli tot 19 augustus. Al houdt ons werk onze gedachten deels vast. Decors hebben te lijden onder de vele speelbeurten, deze zomer is er tijd voor herstel.Ons ketelhuis van De Theaterloods wordt ‘gesaneerd’ en klaar gemaakt voor een vaste locatie van de Nachtclub voor Overdag. Voor programma’s die werkelijk van waarde zijn maar het daglicht niet altijd goed kunnen verdragen…De oude aanbouw van De Theaterloods met de ijzeren loodsen naast de ingang gaat deze zomer plat. We geven de ruimte terug aan de natuur, een prachtig decor voor de ingang van onze Theaterloods. Dus zomervakantie? Ja, tussen de bedrijven door…. 

Lees meer

“Ik heb geprobeerd 500 meter door Friesland te zwemmen” – Walter Supèr

Beste Maarten,  Ik zag je staan aan de start van je onmenselijke prestatie om 200 kilometer te gaan zwemmen. Ik heb 500 meter geprobeerd door een kanaal in Friesland met golfslag en wind tegen. Dat vond ik voor mijn gevoel al tien keer langer dan in het zwembad twintig baantjes trekken. Je stond daar in je zwempak met je lieve vrouw tegen je aan gekleefd. Muziek van Bowie; Space Oditty.  Dat nummer heb ik vervolgens nog een aantal keer geluisterd, zo mooi vond ik het. Voor jou was het de ode aan je vriend die de vreselijke ziekte niet overwon. Jij wel. En daarom zet je je nu met hart en ziel in voor alle lotgenoten. Jij weet als geen ander hoe waardevol het leven is. En dat besef heeft in jou een haast onmenselijke kracht losgemaakt om 200 kilometer te zwemmen en daarmee meer dan vijf miljoen euro sponsorgeld op te halen voor al die mensen die nog na jou ziek worden. Ik vind je een held. En ik zie het meer om mij heen.  Richard die zijn vrouw verloor door de vreselijke ziekte en besloot om een jaar lang elke dag een marathon te rennen door Europa en zo geld op te halen. Je maakt dus iets verschrikkelijk ingrijpends mee, je komt op een kruispunt te staan in je leven en je kiest er uiteindelijk voor om een grootse prestatie te gaan leveren. Als een soort tegenwicht voor het onheil waar je doorheen bent gegaan. Ik heb hier groot respect voor. En ik vraag me af of ik dat ook zou kunnen. Of zou ik me zelf verschuilen in een donker hoekje en mezelf begraven in mijn verdriet? Het zou zomaar kunnen. Het maakt mijn respect voor de mensen die het tegenovergestelde doen alleen maar groter.  Ik heb dit jaar veel helden mogen ontmoeten bij onze theatervoorstellingen.  Militairen die werken voor de Landmacht. Mensen waarvoor de werkomstandigheden door vele oorzaken verre van ideaal zijn en waarbij menig ander al lang de handdoek in de ring had gegooid. Dan je maar verschuilen in een stil hoekje… Mijn helden niet. Ze blijven trouw aan hun taak met hun eigen leven als hoogste inzet. Een taak waar ze vooral anderen mee dienen. Het is eigenlijk van dezelfde orde als dat van Maarten.  Zo ook al die agenten die dagelijks de onderkant van onze samenleving tegenkomen. Een baby moeten reanimeren (wat helaas niet lukte…) om daarna door buurtbewoners uitgescholden te worden omdat ze hun politieauto geparkeerd hadden op de stoep voor hun deur. En toch gaan ze door. Omdat ze geen andere keus willen maken. Het moet van henzelf. Groot respect voor die daadkracht. Ook voor de zorgverleners van Philadelphia die in De Theaterloods komen om geïnspireerd te raken. Om morgen weer het intense werk voor mensen met een beperking vol goede moed voort te zetten. Wij probeerden jullie te inspireren. En jullie inspireerden vooral mij en mijn collega’s.  Namens het team van Productiehuis Plezant en De Theaterloods dank voor alle mensen die we mochten ontmoeten de afgelopen maanden. Met jullie grootse prestaties.  Er zwemmen dagelijks veel mensen door de kanalen en meren van ons land…. Ik ga proberen om deze zomer meer dan 500 meter te zwemmen. Ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer toe.  Walter Supèr 

Lees meer

De Zalige Zondag is terug

Beste vrienden van De Theaterloods,Op veler verzoek komt er weer een Zalige Zondag en wel op 7 april 2019!Een middag vol met theater, muziek, literatuur, natuur, beeldende kunst, lekker eten, kortom een zalige zondag…De dagen in De Theaterloods zijn momenteel volop gevuld met inspirerende heidagen en festivals voor organisaties. De theater-voorstellingen van ons huisgezelschap Productiehuis Plezant, zoals Vuurdoop voor De Landmacht, Rauw voor de Politie en Hier staan wij voor Philadelphia Zorg, zijn succesvol en zorgen voor een grote opkomst van publiek naar De Theaterloods. Maar we blijven ook dagen organiseren die toegankelijk zijn voor een breed publiek zoals de Zalige Zondag op 7 april. En ondertussen is ook de kaartverkoop gestart voor ons grote Theaterloodsfestival op 1 september, tevens de opening van het nieuwe seizoen. Wees welkom in De Theaterloods! 7 April 2019: De Zalige Zondag is terug Op deze eerste zondag van april opent De Theaterloods met de Zalige Zondag haar deuren voor een middag met kunst, cultuur, natuur en wetenschap en een (h)eerlijke lunch. Wees welkom!Een Zalige Zondag met een heerlijk muzikaal, theatraal en literair programma. Met bestseller auteur Geert Kimpen, aan de vooravond van zijn nieuwe roman “Het meisje dat aan de oever verscheen”; de try-out van zijn nieuwe “lezing”, zoals alleen Geert dat kan… ‘De TomTom van je ziel’. Mirjam Vriend met de muzikaal theatrale presentatie van debuutroman Genade, met de voorstelling ‘Vrouw smacht moeder’ samen met celliste Eva van der Poll dat onlangs in première ging in het Concertgebouw. Nu in de Theaterloods!En drummer Dave van Beek en zijn muzikale vrienden met een liefdeslied, protestlied, levenslied en danklied om op deze zondag cadeau te geven aan je naaste…Kortom; een Zalige Zondag vol muziek, theater, literatuur en natuurlijk een inspiratiewandeling om met een open geest een Zalige Zondag te beleven.En voor de liefhebbers; Traiteur Délicat serveert weer een zaaalige zondag lunch!      Programma en tickets

Lees meer