Laden Evenementen

Zalige Zondag: Mountain Child Care Inspiratiefestival

2 december 2018

Een inspiratiefestival met theater, muziek, spraakmakende wetenschappers, beeldende kunst, avontuurlijke wandelingen, rake beelden en treffende teksten, spontane ontmoetingen en vooral veel verrassingen, uitgevoerd door gerenommeerde kunstenaars en wetenschappers. Programma’s op het snijvlak tussen werk, leven en liefde. Met als prangende vraag: wat is voor jou werkelijk van waarde? Een programma dat je uitdaagt, ontroert, confronteert en inspireert. Stel je eigen programma samen uit een gevarieerd aanbod van kunst, cultuur, natuur en wetenschap.

Programma

12:00uur (H)eerlijke lunch
13:00uur start Mountain Child Care Inspiratiefestival* 
13:00uur ronde 1 
14:00uur ronde 2 
15:00uur ronde 3
16:00uur Afsluiting met ‘Lied voor een verhaal’
17.00uur Borrel
* Komt je alleen voor het inspiratiefestival: de Theaterloods is een half uur voor aanvang open.

Blokkenschema Inspiratiefestival

Programma Mountain Child Care Inspiratiefestival

Op de sofa
Theatervoorstelling van Mirjam Vriend
Een vrouw op de sofa van haar psycholoog. Tijd voor haar periodieke zelfreflectie. Maar nu wel met een hele existentiele vraag: wie is de weg kwijt, ik of de mensen om mij heen? Ik wil mij gewoon gelukkig voelen, wat moet ik doen? Wat zegt u? Throw it away?

Op de sofa haakjes
Wetenschappers Nauta Schouten

Het Wetenschapshuis, ga op de thee bij een wetenschapper…
Het Wetenschapshuis is een plek waar spraakmakende wetenschappers inspirerende en soms experimentele colleges geven. Om daarna met jou een kop thee te drinken. Met psycholoog Dr. Aukje Nauta en bioloog, filosoof en godsdienstwetenschapper prof. Matthijs Schouten.

Prof. dr. Aukje Nauta
Uit onderzoek blijkt dat werkrelaties die voorbij het economische gaan – noem het: met liefde werk geven en nemen – veel meer opleveren: meer betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid én meer productiviteit en efficiëntie. De vraag is: waarom passen organisaties, hun managers en hun werknemers, deze wetenschap niet massaal toe? 
Op 7 december houdt Aukje Nauta haar oratie als professor van de Universiteit Leiden over ‘de liefdesrevolutie’ in ons werkleven. Vandaag hebben wij de primeur met een try out voor publiek van De Theaterloods in het Wetenschapshuis! 

Prof. dr. Matthijs Schouten 
Als bioloog, filosoof en godsdienstwetenschapper inspireerde Matthijs Schouten ons al eerder op een onnavolgbare manier. ‘Who do we think we are’ is een van de meeste memorabele colleges geweest in De Theaterloods. Vandaag is Matthijs nog een keer terug. Een buitenkans om hem te horen en om mee in gesprek te gaan. 

Wandeling door een gouden onderneming
De natuur is een consciëntieus ondernemer. Simpelweg omdat ze anders niet kan voortbestaan. Ze is een goede netwerker en verbindt zich met de omgeving om haar heen. Natuurgids Sebastiaan van Empel neemt je mee op wandeling door de prachtige natuur rond De Theaterloods. Om geheimen van de natuur te ontdekken en je er met al jouw zintuigen mee te verbinden. Laat je inspireren door een geweldige ondernemer!

wandeling door een gouden onderneming
Muziekcollege vakmanschap Dave van Beek theaterloods

Muzikaal college
Drie topmuzikanten o.l.v. Dave van Beek nemen je mee in hun samenspel, de wijze waarop ze elkaar leiden en dienen in de muziek. Laat je meenemen in hun bevlogenheid om hun vak steeds beter uit te oefenen en zie hoe ze elkaar blijven uitdagen. Over de waarde van passie en vakmanschap.

Raadselkamer
Een raadsel. Hoe bedenken we dan een oplossing? En is dat dan de goede oplossing? Welke wegen volgen onze gedachten? En wanneer zijn we overtuigd? De raadselkamer is een experiment dat je ondergaat. Om te eindigen bij de lessen van filosoof Charles Sanders Pearce. Een inspiratiekamer onder begeleiding van Walter Supèr.

Nepal op de hei
Ontmoet Mark en Marianne in Nepal op de hei. Speciaal voor jou hebben ze een Nepalese theetafel klaar staan om aan te schuiven en nemen ze je mee op hun reis die buiten de gebaand paden ging, die hun verlangen om werkelijk van waarde te kunnen zijn waarmaakte. Hoe doe je dat? Te midden van een weerbarstig leven met kinderen, verplichtingen en net zoveel verlangens als zorgen? Marianne en Mark vonden hun weg. Waarnaartoe? Ontdek het aan de Nepalese tafel. En ontdek tegelijk waarom de opbrengsten van deze dag naar een ongelooflijk goed stel mensen en goed programma gaat. Samen met hen maken we de wereld weer een stukje mooier en jonge mensen kansrijker.

Theatervoorstelling – Onderweg
Mareille Labohm wil zelfvoorzienend en onafhankelijk wonen en werken. Ze ging op reis door Europa op zoek naar haar nieuwe thuis. ‘Onderweg’ is de theatervorstelling over haar ervaringen, met muziek van gitarist Frank Stukker. Een eerlijke en nietsontziende theatervoorstelling over kruispunten, vruchtbare gronden en doodlopende wegen. Over zoeken en vinden, over onderweg zijn…

Onderweg mareille

Lied voor een verhaal
Een inspirerende afsluiting van dit festival in de theaterzaal. Walter Supèr vertelt verhalen en nodigt je uit om jouw verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld over een mooi, ontroerend of bijzonder moment in jouw leven. Pianist Bas Bons beantwoordt samen met verschillende muzikanten van De Theaterloods jouw verhaal met een mooi en toepasselijk lied. Cadeautjes uitpakken…

Tickets

Investeer ook in jongeren in Nepal en Nederland

Wanneer je deelneemt aan het Inspiratiefestival investeer je niet alleen in jezelf, maar ook in de toekomst van tientallen jongeren in Nepal. Jouw inschrijfgeld op 2 december wordt namelijk voor 100% gedoneerd aan Mountain Child Care, een innovatieve stichting die zich inzet om het talent van weesjongeren aan hun land ten goede te laten komen. Deze jongeren hebben het zonder ouders verdraaid lastig om na het verlaten van hun tehuis een plek te vinden in de maatschappij. Door hen de Himalaya over te laten trekken en daar prachtige oefeningen te laten doen, samen met Nederlandse leeftijdsgenoten, ontstaat een levensveranderende ervaring. Ook voor de Nederlandse jongeren. Een effectief na-traject borgt deze verandering. Daarvoor is het programma, de QuestTrek, in 2014 in het bijzijn van de Dalai Lama gekozen tot inspirerend onderwijsvoorbeeld.


De Theaterloods is samen met haar huistraiteur Délicat al jaren sponsor van Mountain Child Care. Dat doen we omdat deze organisatie zo enorm waardevol is voor de toekomst van veel jonge mensen. Meer weten? Bezoek www.mountainchildcare.org