Laden Evenementen

Vannacht naar Dag

75 jaar vrede en vrijheid. Een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De performance Vannacht naar Dag begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. 

Een performance bij zonsopkomst inclusief ontbijt.

De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten ons de onschatbare waarde van onze verworden vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling om 06:08 uur ‘s ochtends in De Theaterloods over de transformatie van donker naar licht waarbij we tijdens het aansluitende ontbijt onze verhalen en gedachten kunnen delen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.”
Quirine Melssen

Over 'Vannacht naar Dag'

‘Vannacht naar Dag’ laat zien hoe oorlog doorwerkt in de generaties erna. Het is een voorstelling over keuzes maken, niet alleen in oorlogssituaties, maar ook in het nu. Quirine trekt in haar verhalen, die ze steeds vanuit een ander gezichtspunt vertelt, een parallel naar het heden. Waarbij de centrale gedachte is hoe je van donker naar licht komt, van oorlog naar vrede.

Quirine: ‘Het vroege tijdstip waarop de voorstelling start, staat voor transformatie. Mensen zijn op dat vroege tijdstip heel open en kwetsbaar, hét moment om een diepe, intense en magische beleving te ervaren. Het idee om na afloop met elkaar te ontbijten, is om het publiek, dat elkaar niet kent, met elkaar in contact te brengen. Verhalen delen zorgt voor verbinding, en als je daadwerkelijk verbonden bent met iemand, is oorlog in mijn ogen geen optie. De vroege ochtend staat ook symbool voor het tijdstip waarop de bombardementen op Arnhem stopten. In die vroege ochtend liep mijn moeder, doof van het granaatvuur, vanuit het bos in Oosterbeek naar Ede. Ze heeft daarna 6 weken niet kunnen praten. Daar gaat mijn zelfgeschreven lied ‘Het Wachten’ over wat ik tijdens de voorstelling zing.’

Programma Zondag 8 maart

05.30 uur    Uitgifte fietsen bij T-splitsing Turfbergweg/Hoog Buurloseweg/Alverschotenseweg.
06.09 uur    Aanvang ‘Vannacht naar Dag’ in de Loodszaal van De Theaterloods
07.09 uur    (h)eerlijk ontbijt in De Werkplaats en mogelijkheid om te wandelen

09.00 uur    Uiterlijk tijdstip voor het inleveren van de fietsen bij t-splitsing Turfbergweg/Hoog Buurloseweg/Alverschotenseweg

Fietsparkeren
De Theaterloods is vanwege het vroege tijdstip helaas niet bereikbaar per auto of per openbaar vervoer. Daarom bieden we vanaf 05.30 uur op de parkeerplaats bij de T-splitsing Turfbergweg/Hoog Buurloseweg/Alverschotenseweg fietsen aan. De fietstocht naar de Theaterloods duurt vanaf daar hooguit een kwartier. Houd daarbij a.u.b. rekening met het stiltegebied in en rondom het dorp Radio Kootwijk.
Uw fiets kunt u parkeren aan de voorzijde van De Theaterloods; aan de linkerkant voordat u richting de ingang loopt. Na de voorstelling en het ontbijt heeft u tot 09.00 uur de tijd om de fiets weer in te leveren bij het uitgiftepunt

Route naar het fietsuitgiftepunt
Ons advies: negeer uw navigatiesysteem en neem afslag 19 op de A1.
Volg de routebeschrijving in de bijlage om bij het fietsuitgiftepunt te komen. Bij het uitgiftepunt is ook de gratis parkeerplaats. 

 

Bekijk voor meer informatie over ‘Vannacht naar Dag’: https://www.vannachtnaardag.nl/