Laden Evenementen

Bekijk de expositie Ruis op de lijn

7 december 2019

Frenk van Heeswijk exposeert in Radio Kootwijk

Op zaterdag 7 december opent De Theaterloods van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren voor iedereen die de expositie Ruis op de lijn van Frenk van Heeswijk wil komen bezichtigen.
Er is dan ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende wandelingen die in het prachtige natuurgebied rond De Theaterloods zijn uitgezet.

De Theaterloods herbergt van 13 oktober tot medio januari 2020 deze bijzondere tentoonstelling van de Zaanse kunstenaar Frenk van Heeswijk. De tentoonstelling bestaat uit speciale afdrukken van linoleumsnedes die gebaseerd zijn op de liedtekst ‘Alsof er niets is gebeurd’ van Maarten van Roozendaal.

Aanmelden

De toegang is gratis, exclusief parkeren. Wel vinden wij het fijn om een bezoekaankondiging te ontvangen op info@detheaterloods.nl

Opening van de expositie op 13 oktober

De expositie werd op zondag 13 oktober spectaculair geopend tijdens het programma ‘Lang leve de familie’ met een muzikale ode aan Maarten van Roozendaal.

Over Ruis op de lijn

Maarten van Roozendaal ontmoete Frenk van Heeswijk in de jaren 80 via zijn broer waarmee hij menig boot- en zeilreisje ondernam. Frenk ontwikkelde zich als vriend van de familie en kon het goed vinden met Maarten. Hun interesse, humor en levenshouding lagen dicht bij elkaar. Ze stimuleerden elkaar in hun eigen kunstdomein Maarten als schrijver & componist en Frenk als grafisch-& beeldend kunstenaar. Wie precies het idee had om een liedtekst in linoleumsnede te vatten en vervolgens af te drukken is moeilijk te zeggen, maar de symbiose tussen deze vrienden was duidelijk een feit. Op Frenk’s 50ste verjaardag werden de linoleumafdrukken geëxposeerd onder de pianoklanken van Maartens ‘Alsof er niets is gebeurd’. 

Helaas verloor Frenk z’n vriend toen Maarten in 2013 na een kort ziekbed op veel te vroege leeftijd kwam te overlijden. De tentoonstelling Ruis op de lijn staat stil bij deze wissel in Frenk’s leven, de linoleumsnedes zijn bij wijze van trance, opnieuw afgedrukt en in De Theaterloods geëxposeerd.