Op 19 en 20 juni 2024 in Radio Kootwijk

De Onderwijs Uitdagen

Leer je kennen

Wie kies jij om te zijn in het onderwijs van nu en de toekomst?

Als onderwijsprofessionals bevinden we ons in een spannende tijd. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, migratie, technologische vooruitgang en klimaatveranderingen hebben allemaal invloed op het onderwijs van nu en de toekomst. 

Ook op politiek vlak zijn we in een tijd van verandering. Kortom, we leven in een nieuw tijdsgewricht dat van ons vraagt om andere keuzes te maken, te reflecteren, samen na te denken en vooral om zelf richting te bepalen. Wie kies om jij te zijn?

Kom jij naar de Onderwijs UITdagen op 19 of 20 juni?

We beloven je een bijzondere dag die je voedt, inspireert en reflecteert op jouw (werk)leven.
Tijdens de Onderwijs UITdagen staan we stil bij wat werkelijk van waarde is voor het onderwijs van nu en de toekomst én welke rol jij daarin wil pakken.

Onderwijs UITdagen in Radio Kootwijk

KUUROORD VOOR MENS EN ORGANISATIE

Een UITdag. Een beproefd concept van De Theaterloods in Radio Kootwijk. Samen met het team van Pesant, dat staat voor innovatie en verbinding in onderwijs, is de UITdag nu geheel samengesteld voor onderwijsprofessionals.

De makers van De Theaterloods stonden al meerdere malen aan de basis van transities in verschillende sectoren en organisaties. Want transitie vraagt inspiratie, kunst, cultuur, eigenzinnigheid, een lange adem en misschien wel moed.

De UITdag is de start van nieuwe verhalen. Een dag van ontmoeten en dialoog, tussen leiders, leraren, bestuurders, beleidsmakers, wetenschappers, toezichthouders. Een anders dan anders dag, waarin je met inspiratie en nieuwe inzichten naar huis gaat. En meer dan voldoende in handen hebt om mee verder te gaan.

Wat kun je verwachten?

Het Waardenkabinet

Het Waardenkabinet

Wat is werkelijk van waarde in werk, leven en liefde en liefde voor je werk? Hoe vaak stel je jezelf deze vraag? Walter Supèr, oprichter van De Theaterloods stelt deze vraag heel regelmatig, dus heeft hij er maar een voorstelling van gemaakt. Over wat werkelijk van waarde is. Over wat het betekent om eerlijk naar de stemmen van je hart te luisteren. Over elkaar echt ontmoeten. Over ons, over jou.

We beginnen de dag met de vraag: ‘Wat is werkelijk van waarde voor mij in mijn rol in het onderwijs?’ Deze vraag wordt op diverse manieren belicht. Door middel van overdenkingen, verhalen en prachtige liedjes, beleef je een voorstelling die je raakt, je stil maakt en je inspireert tot gesprek. Hoe fijn is het om direct na het Waardenkabinet met een collega de hei op te gaan en samen te delen wat voor jou en jullie werkelijk van waarde is.

Wie kies je om te zijn?

Dit lijkt een eenvoudige vraag, maar het vraagt tijd, reflectie, verdieping en openheid naar jezelf om met deze vraag aan de slag te gaan. Een leven lang. In het inspiratiecollege van Roek Lips ‘Wie kies je om te zijn?’ neemt hij je mee in de vele gesprekken en videoportretten die hem in de loop van de jaren zoveel nieuwe inzichten hebben gegeven rond de hoofdvraag: Hoe vinden we houvast in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is en wie kies ik daarin om te zijn?


Een vraag die ons ook bezighoudt in het onderwijs van vandaag en morgen, dat we stap voor stap aan het vormgeven zijn. We zijn al in transitie. We doen het onbewust soms al anders. Hoe mooi is het om tijdens de Onderwijs UITdag de tijd te nemen om daar bij stil te staan én het samen verder in beweging te brengen.

Wie kies je om te zijn?

Inspiratiecollege Roek Lips

Wie kies je om te zijn?

“Roek Lips gaat met je opzoek naar de leider die jou kan inspireren. Dit inspiratie college biedt een keur aan opmerkelijke fragmenten uit de interviews met inspirerende leiders die Roek maakte. Vastgelegd op film vormen ze nu een schat aan inspiratie met hun gedachtengoed en ervaringen. Speciaal voor de Onderwijs Uitdag maakt Roek een selectie van leiders die aansluiten bij de setting van de dag.”

Muzikaal college

Muzikaal college

Toetsenist Jan-Peter Bast (o.a. The Scene), Bassist Marco Dirne en drummer Dave van Beek (o.a. Acda & de Munnik) nemen je mee in hun samenspel. Over leiden en volgen. Over werkelijk samen werken. Over passie voor je vak. Over dagelijks repeteren voor je vak. Over plezier. En natuurlijk spelen ze ook voor je. Je gaat met een lichte tred en glimlach de zaal uit én je krijgt een mooie vraag om over na te denken.

Muzikaal college

Samen werken of werkelijk samen? Hoe zit dat bij mij met volgen en leiden? Wat doe ik om daadwerkelijk te blijven leren en hoe deel ik dat met anderen? Leef ik mijn passie? Vragen die allemaal te maken hebben met het vinden van het juiste ritme voor mij en de organisatie. Hoe kunnen we nieuwe ritmes introduceren in het onderwijs van nu en de toekomst? Is er sprake van een collectief verlangen of zijn wij allemaal solisten? In dit Muzikaal College draait het om passie en vakmanschap.

De Biecht

Wat voeg je werkelijk toe als leider? Wanneer stel je jezelf die vraag? Deze vraag wordt steeds relevanter om de complexiteit van je rol als leider in het onderwijs het hoofd te bieden. Om nieuwe perspectieven toe te durven voegen. Om andere keuzes te maken omdat deze bijdragen aan die beweging in het onderwijs waar jij voor wilt staan. Het vraagt de moed om echt stil te staan bij de vraag: wat voeg ik werkelijk toe? De Biecht nodigt je uit om deze moedige reflectie aan te gaan in een bijzondere ontmoeting.

De Biecht

De Biecht

Theatervoorstelling De Biecht is een ontwapenend relaas van een manager nadat hij door het publiek bevrijd is van een nacht op het toilet. Een ervaring die onder je huid kruipt en je aanzet tot een ongetwijfeld interessante reflectie over jezelf ‘out of the box’. '𝘋𝘦 𝘉𝘪𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵𝘪𝘨𝘦 𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘥𝘪𝘢𝘭𝘰𝘰𝘨 𝘰𝘱 𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘱𝘪𝘦𝘨𝘦𝘭 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘭𝘦𝘪𝘥𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱’

Wolven spotten

Wolven spotten

In Wolven spotten ontdek je... ja, wat ontdek je? Wolven? Wolven in de natuur, de wolven op kantoor, de wolf die onze goede wil soms ondermijnt, de wolf als leider van een roedel. Een wandeling en voorstelling tegelijk over persoonlijk leiderschap.

Wolven Spotten

In Wolven spotten ontdek je… ja, wat ontdek je? Wolven? Wolven in de natuur, de wolven op kantoor, de wolf die onze goede wil soms ondermijnt, de wolf als leider van een roedel. Een wandeling en voorstelling tegelijk over persoonlijk leiderschap.

Aanmelden

Ben jij er ook bij? Dat zouden we geweldig vinden. Bestel een ticket voor jouw UITdag op woensdag 19 juni of donderdag 20 juni voor de speciale jubileumprijs van 375 euro excl btw. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
"Elke onderwijs UITdag is een dag vol ontmoetingen, gesprekken en ontdekkingen die je bewust maken van je redenen waarom je doet wat je doet vanuit wie je kiest te zijn."

Programma

We ontvangen je vanaf 09.30 uur in De Theaterloods in Radio Kootwijk. Tussendoor staat er in de pauze een lekkere lunch van Brave hendrik voor je klaar. Om 16.45 uur sluiten we de dag af met een hapje en een drankje en praten we graag nog even na.

Locatie

De Onderwijs UITdagen vinden plaats bij De Theaterloods in Radio Kootwijk | Kuuroord voor mens en organisatie. Dicht bij Apeldoorn, op het terrein van het monumentale Zendstation Radio Kootwijk. Een buitengewone plek waar organisaties graag (terug)komen voor dagvullende programma’s vol kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Over thema’s die passen bij de vragen van deze tijd. Zo helpen ze mensen en organisaties verwonderen, veranderen, vertragen en versterken. Dit voel je. Dit werkt.

Route

De Theaterloods
Radioweg 1 (gebouw G)
7348 BG Radio Kootwijk

Auto
Neem afslag 19 op de A1 en volg de borden richting Radio Kootwijk. Het is zeer aan te raden om deze routebeschrijving te volgen omdat veel navigatiesystemen je naar de verkeerde afslag sturen.

Pendelbus
Op beide dagen rijdt er een pendelbus van en naar NS-station Apeldoorn. Indien je hier gebruik van wilt maken, kun je dit doorgeven bij aanmelding voor de UITdagen.

Vragen?

Heb je vragen over de Onderwijs UITdagen? Neem dan contact op met Pesant via telefoonnummer 085-0703422.

Voor vragen over je aanmelding kun je contact opnemen met De Theaterloods via telefoonnummer 055-5190366 of info@detheaterloods.nl

En smaakt dit naar meer? Dan kun je deze dag opvolgen met een persoonlijke reis, individueel of in intervisie met anderen. Of we bieden je maatwerk als je met je (directie) team, je college van bestuur, raad van toezicht een gezamenlijke reis wil maken.

Pesant | Experts in innovatie en ontwikkeling binnen het onderwijs