Zwanger? Graag.

Zwangere mensen hebben bij ons direct een streepje voor. Dus gelukkig wordt daar binnen TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods gehoor aan gegeven. Actrice Sophie Schut was het negen maanden lang. Direct kreeg ze een zwangere rol in Huis van Sarah; Sarah is zwanger. Publiek vond Sophie heel geloofwaardig zwanger spelen. “Knap ook van die buik” waren de laatste reacties. Na de zomer speelt Sophie gewoon zwanger door met Huis van Sarah, zij het nu met een beginnende zwangerschap die ze nog máánden kan volhouden… Actrice Chava was zwanger, speelde bewonderenswaardig lang door in Vuurdoop, zette uiteindelijk een prachtige zoon op de wereld en schittert nu alweer inHartkamers van Eva. Roel werd opa, dat telt ook mee. En voor het geval je wil solliciteren op onze vacature voor directie ondersteuner; voorzichtig denken we aan een eigen crèche… De Theaterloods is trouwens ook zwanger. Van creativiteit en nieuwe programma’s. De Lockdown was onze ‘negen maanden tijd’. En inmiddels wordt er van alles geboren; verschillende nieuwe kleine theatervoorstellingen om een ‘wat is van waarde’ heidag in De Theaterloods vorm te geven. Zoals Project Ik, een voorstelling met Sophie en danser Pieter de Groot. ‘Wat is jouw droombaan?’ En een volledig nieuwe versie van een van ons meest succesvolle theatervoorstellingen De Mythe van TheaterMakers Radio Kootwijk; Mythe 21! Over het leiderschap van ons allemaal anno 2021. Een uitdagende en inspirerende start van een heidag. En we zijn ook zwanger van samenwerkingen zoals met Roek Lips en zijn programma ‘Nieuwe Leiders’, spraakmakende filmportretten van nieuwe leiders die Roek verbindt met jouw persoonlijke vraagstukken. En dan hebben we ook nog een nieuw ‘gastronomisch’ keukenteam mogen we wel zeggen, o.l.v. een werkelijk meesterlijke kok Bert Verheij. Culinaire verwennerij en dan voornamelijk plant-based! Ons geboortekaartje is onze vernieuwde website (top gedaan Friede!) met een overzicht van alles dat geboren is… We wensen je een heerlijke zomer toe. Waarin de Covid-perikelen even op de achtergrond raken. En we ons kunnen opmaken voor een nieuwe vruchtbare tijd. We beloofden jullie al eerder het Hutje-mutje-feest als start van de post-corona tijd. Die datum laat helaas nog even op zich wachten. Maar ondertussen wensen we jullie allemaal een zwangere zomer toe… NB: krijg net het laatste nieuws: Friede, onze communicatiespecialist, is zwanger! De crèche plannen worden verder uitgewerkt! De Theaterloods Walter Supèr

Lees meer

5 factoren voor een succesvolle én originele heidag

Een heidag is iets unieks. Een dag om op te laden en aan het einde van de dag weer geïnspireerd naar huis te gaan. Een dag om nog lang van na te genieten. Ontdek de 5 factoren die volgens ons een voor een succesvolle en originele heidag gaan zorgen. 1. Locatie Een belangrijke factor voor een succesvolle heidag voor jouw team of organisatie is natuurlijk de locatie. Een hei-dag vraagt om een plek die ook echt het predicaat hei-dag verdient. Met ruimte, stilte en prachtige vergezichten. Een locatie met een ‘wow’ effect. Waarvan je bij thuiskomst zegt: “daar moeten we eens een weekendje heen gaan!”Zo’n locatie prikkelt als vanzelf je creativiteit en levert inspiratie. Bijvoorbeeld in het prachtige landschap met heidevelden van de Veluwe. De ultieme plek voor een echte heidag. 2. Inhoud Misschien wel de belangrijkste factor voor een succesvolle heidag: het inhoudelijke programma van de dag. En dan niet alleen de inhoud maar zeker ook de vorm. Hoe worden hoofd en hart geraakt op de thema’s waarvoor jullie je heidag hebben georganiseerd? Gelukkig zijn er experts en vakmensen die je hierbij kunnen helpen. De Theaterloods heeft bijvoorbeeld een veelzijdig team van vakmensen zoals wetenschappers en kunstenaars om haar heen verzameld die klaar staan om samen met jou de mogelijkheden te verkennen. Om jouw heidag een echte meerwaarde te geven. 3. Verrassende afwisseling Voor het verloop van de dag is het ook prettig als er een verrassende afwisseling in het programma zit. De hele dag in een ruimte passief naar een spreker luisteren is weinig enerverend. Ook praten en discussiëren hou je maar een bepaalde tijd vol. Zorg dat er een goede spanningsboog in je programma zit door bijvoorbeeld af te wisselen met binnen en buiten programmering en verschillende vormen. In De Theaterloods bevat een succesvolle heidag kunst, cultuur, natuur en wetenschap. En dat allemaal gecentreerd om het thema van de dag. 4. Techniek Zorg voor een goede technische partner. Niets vervelender dan een beamer die niet werkt of een spreker die niet goed verstaanbaar is, het is funest voor de impact van een heidag. Ook heeft juiste belichting en temperatuurregeling invloed op de beleving.Het is dan ook prettig om een technische partner mee te laten werken die veel ervaring heeft met dit soort heidagen zodat jezelf optimaal kan genieten van de inhoud van dag. 5. Voeding Een vijfde factor voor een succesvolle heidag is het eten en drinken. Gezonde voeding kan echt een toegevoegde waarde zijn aan een bijzondere heidag. Het geeft een gevoel van ‘aandacht en goede zorg’. Zeker als het eten origineel, duurzaam en smaakvol is met een mooie presentatie. Dan wordt eten een onverwacht cadeautje op de dag. En een evenwichtige verdeling van eten en drinken zorgt ook voor het voorkomen van een energie-dip. Zeker als het een intensieve dag gaat zijn. Let dus op wat voor keuzes een locatie hierin maakt en wees kritisch of die voedingskeuzes echt een toevoeging zijn aan jouw heidag.

Lees meer

Kom jij op een van de mooiste plekken in Nederland werken?

Vacature: Directie ondersteuner met focus op relatiebeheer en administratieve ondersteuning. Wil jij met jouw inzet een belangrijke bijdrage leveren aan een team van TheaterMakers, kunstenaars en andere deskundigen dat zich richt op diverse langlopende programma’s voor grote organisaties? Impactvolle programma’s gericht op actuele, maatschappelijke en organisatievraagstukken, die via de beleving van kunst aan bod komen. Solliciteer dan nu op de functie op een van de meest iconische plekken in Nederland. Bekijk de vacature hier.De sluitingsdatum is 8 augustus 2021.

Lees meer

Leiderschapsprogramma op de Veluwe

‘Hoeveel volgers heb jij? Je bent geen leider zonder volgers’ - Uit theatervoorstelling Mindlab (TMRK). ‘Groot leiderschap is gebaseerd op emotie. Als een leider faalt in deze primaire taak om de emoties in de juiste richting te sturen, dan zal, ook al doet hij voor de rest alles goed, niets zo goed gaan als het zou moeten of kunnen.’ - Uit theatervoorstelling de Mythe (TMRK). Midden op de Veluwe, in De Theaterloods in Radio Kootwijk, werken kunstenaars en wetenschappers samen om jou persoonlijk te inspireren en uit te dagen op jouw leiderschap. Bijvoorbeeld met een van de theatervoorstellingen van ons huisgezelschap TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK) over leiderschap; wat is nu werkelijk van waarde? Opgevolgd door een uitdagend inspiratiecollege ‘Nooit meer doen alsof’ door prof. dr. Aukje Nauta. Over de waarde en schade van schaamte. Over leiderschap gesproken. Of volg samen met je collega’s een inspirerend programma over leiderschap en ethische keuzes, in onze ‘Nachtclub voor overdag’. Over wat werkelijk van waarde is maar het daglicht niet goed kan verdragen…  Onze kunstenaars en wetenschappers bieden verschillende bouwstenen voor een leiderschapsprogramma dat past bij jouw organisatie. Dat stemmen we af. Overigens zien wij in ieder een leider. En een volger. Dus kan een leiderschapsprogramma in de Theaterloods voor iedereen. Nieuwsgierig? Neem contact op met het team van De Theaterloods.

Lees meer

Waarom juist post-corona een heidag organiseren.

Werk, leven en liefde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich hiervan bewust. Juist nu in corona tijd waar onderwerpen als vitaliteit, positieve gezondheid en work-life balance in het hybride werken zo van belang zijn om plezierig je werk te doen. Voor ons begint dat door met elkaar het gesprek te voeren over wat van waarde is. Het artistieke kernteam van De Theaterloods verdiept zich momenteel in de thema’s die veel organisaties bezighoudt. Om van daaruit uitdagende programma’s te ontwikkelen voor een inspirerende ‘heidag’ in De Theaterloods, vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bijvoorbeeld met de nieuwe theatervoorstelling over persoonlijk leiderschap in het post-corona tijdperk die we momenteel maken. Of met een inspiratiecollege van professor dr. Aukje Nauta over ‘Schaamteloos werken en nooit meer doen alsof.' Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lees meer

We mogen weer!

We mogen weer! Onze deuren zijn weer open voor groepen tot 30 personen, en met de aankomende versoepelingen worden de groepen steeds groter. Binnenkort weer 150 personen? Naast dat we jullie binnen mogen verwelkomen staat ons zonnige terras ook weer opgesteld waardoor een deel van jouw bijeenkomst ook buiten, met uitzicht op de uitgestrekte hei, kan plaats vinden. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. ps.: Leuk om alvast te weten: afgelopen periode hebben we gebruikt om voor jullie nieuwe ingrediënten te ontwikkelen over actuele thema’s die in het post-coronatijdperk van waarde zijn: nieuw leiderschap, duurzaamheid, samenwerken, diversiteit, hybride-werken en vitaliteit.

Lees meer

Koninklijk bezoek

Afgelopen maandag hebben we Koningin Máxima persoonlijk mogen verwelkomen in De Theaterloods Radio Kootwijk voor een interview over Méér Muziek in de Klas. Meer passend kan het niet op een plek waar muziek ook altijd een belangrijke rol speelt in de programma’s die we maken om mensen te raken op wat werkelijk van waarde is. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van haar 50e verjaardag. We wensen haar vandaag een prachtige verjaardag. Foto: Set Vexy / Méér Muziek in de Klas Kijk het volledige interview op: https://www.npostart.nl/koningin.../16-05-2021/AT_300000997

Lees meer

Wat is een heidag?

Een heidag in De Theaterloods is iets unieks. Een dag vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Een dag om op te laden en aan het einde van de dag weer geïnspireerd naar huis te gaan. Een dag om nog lang van na te genieten. Te midden van het schitterend natuurgebied de Veluwe, op het terrein van het voormalige Zendstation Radio Kootwijk nabij Apeldoorn, staat De Theaterloods. De ultieme plek voor een dag ‘de hei op’. De Theaterloods is geen ‘gewone’ locatie; het is een kuuroord voor werk, leven en liefde. Een bijzondere plek waar met kunst, cultuur, natuur en wetenschap inspirerende programma’s worden geboden met langdurige impact. De Theaterloods biedt speciaal voor organisaties programma’s aan om mensen uit te dagen, op te laden, te inspireren en om met hernieuwd(e) energie en verlangen de toekomst in te gaan. Over de thema’s die van waarde zijn voor jou en het werk dat je doet. Thema’s zoals vakmanschap, eigen regie, dienend leiderschap of zelforganisatie. Over zingeving. Over wel weten maar niet doen. Over wel willen maar niet kunnen. Over het diepere verlangen dat de basis vormt voor de toekomst. Over de ziel van organisaties. Over je eigen ziel als de motor van een gelukkig bestaan. Wil je een heidag in De Theaterloods organiseren? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Lees meer

Positieve gezondheid

Werk, leven en liefde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich hiervan bewust. Juist nu in corona tijd waar onderwerpen als vitaliteit, positieve gezondheid en work-life balance in het hybride werken zo van belang zijn om plezierig je werk te doen. Voor ons begint dat door met elkaar het gesprek te voeren over wat van waarde is. Het artistieke kernteam van De Theaterloods verdiept zich momenteel in de thema’s die veel organisaties bezighoudt. Om van daaruit uitdagende programma’s te ontwikkelen voor een inspirerende ‘heidag’ in De Theaterloods, vol met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bijvoorbeeld met de nieuwe theatervoorstelling over persoonlijk leiderschap in het post-corona tijdperk die we momenteel maken. Of met een inspiratiecollege van professor dr. Aukje Nauta over ‘Schaamteloos werken en nooit meer doen alsof.’ Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten of neem contact met ons op om te ervaren wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lees meer