Hart-onder-de-riem voor iedereen!

Nieuwsflits van TheaterMakers Radio Kootwijk en De Theaterloods Voor de start van dit nieuwe jaar mochten we een Hart-onder-de-riem programma maken voor onder andere Auris en Zorggroep Apeldoorn in samenwerking met De Ontwikkelgroep. Wat fijn om dit te doen en wat een prachtige reacties kregen wij! Toeschouwers reageerden vanuit hun eigen online theaterstoel vol waardering en met een lach en een traan. Precies zoals we gehoopt hadden! "Prachtige beelden, goede sprekers, mooie muziek; het raakte me. Chapeau voor de makers! "​ "Ben nog wat traantjes aan het wegpinken. Hele mooie reacties vanuit mijn team. Echt leuk." Daarom gaan we door met dit programma en gunnen we elke organisatie een Hart-onder-de-riem. Persoonlijke en toegespitst op jouw organisatie. Het programma wordt online en live vanuit De Theaterloods uitgezonden. Met daarin verschillende persoonlijke verhalen van medewerkers over wat voor hen werkelijk van waarde is. De verhalen worden beloond met theater en muziek en afgewisseld met inspirerende filmportretten van Nieuwe leiders door Roek Lips. Een welgemeend hart onder de riem!  Bekijk de trailer, onze TMRK website en neem vooral contact met ons op om te bespreken wat voor jouw organisatie mogelijk is.

Lees meer

Winter in Radio Kootwijk

Vandaag een prachtig winterbeeld van het voormalige Zendgebouw in Radio Kootwijk. Wist je dat de natuur een consciëntieus ondernemer is? Simpelweg omdat ze anders niet kan voortbestaan. Ze is bijvoorbeeld een goede netwerker en verbindt zich altijd met de omgeving om haar heen. Ga wandelen door de prachtige natuur rond De Theaterloods. Om geheimen van de natuur te ontdekken en je er met al jouw zintuigen mee te verbinden. Laat je inspireren door een geweldige ondernemer!

Lees meer

Een nieuwe studio

Deze bijzondere tijd heeft ons ook de tijd gegeven om 'naar binnen' te kijken. In De Theaterloods bevinden zich meerdere subruimtes die op verschillende wijze zijn ingericht en voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Deze tijd gaf ons de mogelijkheid om de ruimtes beter te bekijken en slimmer in te richten. De studio en het kantoor van De Theaterloods (de tekenkamer) zijn daarom sinds kort van plek gewisseld. Zo kunnen er vanuit de nieuw ingerichte studio nog meer livestreams worden uitgezonden en heeft de ruimte minder last van de geluiden uit de rest van het pand. Het kantoor van De Theaterloods bevindt zich nu in de oude studio. Hierdoor is er vanuit het kantoor weer beter zicht op de entree en zijn zij beter bereikbaar voor gasten.

Lees meer

Er komt een groot feest in De Theaterloods

De voorbereidingen zijn reeds gestart. Voor de dag dat alles weer mag. Een groot hutje mutje feest in De Theaterloods. Omdat we de coronatijd hebben overwonnen. Omdat we voor Philadelphia een grote bus hebben gekocht voor ‘op weg naar 2025’. Met coronaproof ‘hartkamers’ die door het land reizen voor 475 live stream voorstellingen vanuit onze eigen hartkamer in De Theaterloods. Omdat onze eerste grote speelfilm Rauw voor de politie in première gaat. Omdat Huis van Sarah voor Wij Techniek met zes verschillende kleine theaters kan blijven spelen, juist omdat we deze ook voor dit bijzondere tijdperk hebben gemaakt.   Omdat we ons eerste online ‘live’ kerst en nieuwjaarsprogramma mochten maken met Theatermakers Radio Kootwijk en Mientje Fluyt en Roek Lips van de Ontwikkelgroep.  Omdat Vuurdoop met extra voorstellingen voor 30 mensen, een app vol met vervolgactiviteiten en een serie korte films voor de Landmacht ons vleugels heeft gegeven om door te kunnen gaan! Omdat er veel belangstelling is voor onze nieuwe voorstelling Mindlab die zoveel succes oogstte bij de première en weer volop gaat spelen voor de universiteiten wanneer het kan.  Omdat Sophie en Chava ons team versterkten met twee prachtige baby’s. En trotse Roel met een kleinkind. Omdat we als team van makers, dragers en directbetrokkenen op elkaar konden leunen, in onze toekomst bleven geloven en als een geweldig team bleven samenwerken. Omdat werk, leven en liefde onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. En we ons elke dag blijven afvragen: wat is dan werkelijk van waarde? En we van daaruit onze keuzes maken.Omdat wij niks zijn zonder jullie, met jullie warme hart, jullie vertrouwen in ons en jullie wil om te blijven komen naar die bijzondere plek midden op de hei van Radio Kootwijk. Daarom organiseren we een groot feest. Kerstfeest, nieuwjaarsfeest, overwinnaarsfeest en alles-mag-weer-feest ineen. De datum volgt zo snel als mogelijk. En ‘vol is vol’ wordt een rekbaar begrip. Kom je ook? Voor nu fijne kerstdagen in kleine kring en al het goeds toegewenst voor het nieuwe jaar. We zien jullie graag in 2021! Namens het team TheaterMakers Radio Kootwijk en van De Theaterloods, Daphne Goudsmit en Walter Supèr.

Lees meer

Het Ketelhuis als nieuwe subruimte

Achter de bar van de Werkplaats bevindt zich het voormalige Ketelhuis van De Theaterloods. Een ondergrondse ruimte die vroeger gebruikt werd voor het verwarmen van het pand.Na een grondige renovatie is de ruimte nu omgebouwd tot extra subruimte. Een prettige ruimte waar je met een kleine groep bij elkaar kan komen. Af en toe veranderen wij de ruimte naar 'De Nachtclub voor Overdag'. Speciaal voor programma’s die van waarde zijn maar het daglicht nog niet goed kunnen verdragen…

Lees meer