5 tips voor de perfecte heidag

Dit voel je. Dit werkt.

Je raadt vast al dat een inspirerende locatie belangrijk is voor een geslaagde heidag. Voor een brainstormsessie, een denkdag, een doedag, een teamdag, een brown bag-meeting. Of hoe je zo’n dag voor jouw team of organisatie ook noemt. Maar wat zijn nog andere tips om die dag onvergetelijk te maken? Succes gegarandeerd met deze tips.​

Ga er even helemaal uit

Je organiseert een heidag niet voor niets. Er moet iets gebeuren wat op een gewone werkdag of op kantoor niet lukt. Best logisch. Op een vertrouwde plek val je al snel in gewoontes. Toch dat belangrijke telefoontje opnemen, dat mailtje beantwoorden. En dat is nu precies niet wat je wilt op een heidag. Ga eropuit, weg van de werkplek en uit de comfortzone. Zoek een locatie waar inspiratie voor het oprapen ligt. Door de inrichting, de sfeer. Een plek waar je ook uit je denkhoofd kan stappen. Hup, naar buiten, de natuur in. Vind een plek die zegt: “Hier gaan we iets geweldigs doen!”

Theaterloods (64 van 136)

Inhoud en vorm horen bij elkaar

Geen heidag zonder helder doel, een thema. Precies dat wat voor jullie van waarde is. Wat jouw team of jullie organisatie raakt. Willen jullie knopen doorhakken, tot iets nieuws komen, werken aan een visie? Waarom je ook bij elkaar komt, zorg dat iedereen weet waar de heidag over gaat. Zo kan iedereen zich alvast goed voorbereiden.

Wat moet de dag opleveren? Hoe kom je daar? Hoe zorg je dat iedereen erbij komt en blijft? Het gaat op een heidag niet alleen om wat je bespreekt (de inhoud), maar ook om hoe je ’t aanpakt (de vorm). Een boodschap blijft veel beter hangen als je ’t eens niet met de zoveelste PowerPoint-presentatie uitlegt. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe muziek, een theatervoorstelling en een spannend verhaal je kunnen raken. Stel dus een inspirerend programma samen.

Een dag vol verrassingen

Een hele dag in de rondte kletsen of alleen maar luisteren houdt niemand vol. Combineer binnen- en buitenactiviteiten en zorg dat er genoeg tijd is om te lachen en ontspannen. Het is goed om echt iets anders dan anders te doen. Zo ontstaan de beste ideeën en laat je ook zien dat je op zo’n dag in verschillende richtingen mag denken en doen. Structureer niet te veel. Hou ’t losjes. Zo werkt een heidag het beste. Het zorgt er juist voor dat er ruimte is om iets te laten gebeuren.

Technologie zonder gedoe

Niets vervelender dan een beamer die niet werkt of een rondzingende microfoon. Technische problemen kunnen de sfeer op je dag verpesten. Zorg dat je kan vertrouwen op goede technische ondersteuning, door mensen die weten hoe dat werkt en blijft werken. Zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt en blijft de focus waar die hoort: op de inhoud.

Liefde gaat écht door de maag

Natuurlijk. Eten en drinken is belangrijk, maar meer dan alleen brandstof voor de dag die energiedips voorkomen. Maak van hapjes, lunches en diners onverwachte cadeautjes. Gezonde oppeppers. Duurzaam, smaakvol en met zorg gepresenteerd. Van dit soort verwenmomenten wordt iedereen blij.

CM102704

Ga voor de beste heidag ooit! Bij De Theaterloods op de hei in Radio Kootwijk waai je niet alleen helemaal uit je denkhoofd. We helpen je vooral met een dagvullend programma. Vol kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Dit voel je. Dit werkt.

Jullie dag bespreken?

Geef alvast je voorkeuren aan. Dan kunnen we je beter helpen. Wil je de beschikbaarheid checken of een rondleiding plannen? Vul een datum in. Geen zorgen, die staat nog niet vast.

Zij waren hier ook